На черговій сесій Вінницької міської ради, яка відбулась 24 червня, серед ряду інших питань, депутатами затверджено також Програму регулювання чисельності тварин гуманними методами.

16 травня за сприяння депутатів міської ради проведено слухання із залученням громадськості, волонтерів, громадський організацій із захисту тварин.

Враховуючи пропозиції та зауваження, у проект Програми було внесено наступні зміни:

  • прибрали норму щодо евтаназії тварини через 45 діб, якщо за цей час не знайдено для неї господаря;
  • натомість чітко зазначено випадки проведення евтаназії (тільки агресивних та хворих тварин);
  • розроблено Порядок реєстрації і паспортизації домашніх тварин;
  • передбачено існування комунального притулку для тварин з координаційним центром, із залученням волонтерів та представників громадськості;
  • введено Інститут опікунства.

Собака з вулиці реєструватиметься, стерилізуватиметься і випускатиметься на вулицю під відповідальність опікуна. Якщо його не знаходитимуть – тварина залишатиметься в притулку, для пошуку майбутніх хазяїв активно залучатиметься громадськість. За словами міського голови, Програма розроблена по аналогії практики європейських країн, тобто існуватиме сумісна відповідальність за безпритульних тварин влади та суспільства. Також Сергій Моргунов подякував депутатам міської ради за активність та залучення громадськості до розробки документу.



Переглядів: 2838
Поширень: 0