Максим Мартинюк, який з березня 2015 року очолював Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру, призначений першим заступником Міністра аграрної політики та продовольства. Відповідне розпорядження було прийняте на засіданні Уряду в п’ятницю, 22 липня.

На посаді першого замміністра Мартинюк буде координувати реалізацію державних програм в агропромисловому комплексі, зокрема стимулювання розвитку тваринництва та землеробства, підтримки фермерства. Також у зоні його відповідальності буде оптимізація діяльності державних підприємств, які знаходяться в сфері управління Мінагрополітики.

Іншим рішенням Кабінет Міністрів підпорядкував Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Міністерству аграрної політики та продовольства. Таким чином, Максим Мартинюк на посаді першого заступника Міністра також продовжить працювати над стратегією реформування земельних відносин в Україні.

«Проведення наступного етапу земельної реформи лишається ключовим питанням не тільки в аграрному секторі, але і на загальнодержавному рівні. Фахівцями Держгеокадастру була напрацьована модель впровадження ринку земель сільгосппризначення, яка забезпечить захист інтересів власників землі та надасть поштовх для зростання економіки. Інтеграція Держгеокадастру в систему профільного міністерства є гарантією того, що ця робота буде системно продовжуватися, а проект закону «Про обіг земель сільгосппризначення» буде внесений на розгляд Парламенту уже на початку п’ятої сесії», – відзначив Максим Мартинюк.

Біографічна довідка

Максим Мартинюк народився 24 квітня 1977 року в м. Одесі. Має дві вищі освіти –економічну та юридичну.

У період з 1998 до 2003 року працював головним спеціалістом – юристом Вінницького райвідділу Пенсійного фонду України, вів викладацьку діяльність.

У 2004 році обійняв посаду голови правління ВАТ «Проектно-вишукувальний інститут «Вінницяводпроект», де працював до 2009 року.

У період з 2009 до 2010 року працював начальником управління охорони водних ресурсів Мінприроди України, а згодом першим заступником начальника Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області.

З 2011 до 2014 року – директор Департаменту архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міської ради.

З 14.03.2014 – перший заступник Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

З 25.03.2014 – Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

04.03.2015 розпорядженням Кабінету Міністрів призначений на посаду Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

22.07.2016 призначений першим заступником Міністра аграрної політики та продовольства України.



Переглядів: 804
Поширень: 0