11 серпня виконкомом Вінницької міської ради було прийнято рішення про заборону у Вінниці розміщення в будь-який спосіб реклами щодо пасажирських перевезень до тимчасово окупованих територій та відпочинку в Криму і Донбасі.

Після анексії Російською Федерацією Автономної Республіки Крим для переважної більшості вінничан кримське узбережжя, як місце літнього відпочинку, стало недоступним. І частіше навіть не тому, що стало складніше з доїздом, або виникають перестороги за власну безпеку чи безпеку родини, а з патріотичних міркувань. Більшість туроператорів від продажу путівок до окупованого Криму давно відмовились. Але у місті ще трапляються поодинокі випадки рекламних вивісок про літній відпочинок до кримського півострову, можна знайти такі пропозиції і в мережі Інтернет.

Місцева влада не може заборонити продаж цих послуг туроператорам та перевізникам, оскільки не має повноважень втручатись у господарську діяльність бізнесу. Але в питаннях рекламування такого роду послуг може внести певні обмеження. Сьогодні виконкомом міської ради було прийнято відповідне рішення, в якому окрім Криму зазначені і тимчасово окуповані території Донбасу.

«Керуючись частиною 1 статті 52, частиною 6 статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Типовими правилами розміщення зовнішньої реклами, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України №2067 від 29.12.2003, виходячи з мотивів суспільної необхідності щодо заборони розташування реклами про пасажирські перевезення до тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, а також пасажирські перевезення та відпочинок на тимчасово окупованій території Криму, виконавчий комітет міської ради вирішив: заборонити на території міста розміщення у будь-який спосіб реклами щодо пасажирських перевезень до тимчасово окупованих територій та відпочинку в Криму на стаціонарних рекламних засобах, шляхопроводах, на зовнішній поверхні будинків, споруд, на транспорті та зупинках громадського транспорту», - йдеться у тексті документу.

Департаменту енергетики, транспорту та зв’язку, департаменту архітектури, містобудування та кадастру, відділу у справах молоді та туризму міської ради, а також КП «Муніципальна поліція» доручено здійснювати постійний моніторинг виконання ухваленого рішення. На порушників накладатиметься штраф від 850 до 1700 грн.

«На сьогодні трапляються окремі випадки, коли окремі представники туристичного бізнесу не патріотично відносяться до ситуації, яка склалася на Сході та по Криму. Звісно, що ми не можемо заборонити туроперторам продавати такі путівки, але можемо внести обмеження в рекламуванні цих заходів. Тому, виходячи із суспільної необхідності, на нашу думку, таке рішення є необхідним. Тільки місто Вінниця на війні вже втратило 21 бійця. І ми вважаємо, що рекламувати туристичні подорожі в Крим, на окуповані території, є аморальним», - зазначив перший заступник міського голови Ігор Корольчук.



Переглядів: 3379
Поширень: 0