Делегація Вінницької області на чолі з першим заступником голови обласної державної адміністрації Андрієм Гижком та в складі представників компанії "Руслана" – Валерія Башинського та Марії Башинської перебуває з робочим візитом в Китайській Народній Республіці. В ході візиту організовано зустріч з керівництвом міського повіту Цисі міста Нінбо провінція Чжецзян.

Повіт Цисі з населенням 2 млн жителів входить в десятку найбільш розвинених повітів КНР, 95% підприємств якого - приватні. В основному - це виробництво електроприладів. Крім того, поруч знаходиться найбільший морський порт у м. Нінбо.

Вінниччина налагоджує співробітництво з Китайською Народною Республікою

Під час зустрічі з головою повіту було презентовано економічний потенціал Вінницького регіону, зокрема представлено можливості постачання продукції сільського господарства: зернові культури, олія соняшникова, м'ясо птиці, сухе молоко. Особливий інтерес у китайської сторони викликала можливість постачання цукру, адже в Китаї реалізується цукор з тростини. Окремим блоком питань в ході зустрічі стала альтернативна енергетика. Зокрема, в місті Нінбо розташований один з найбільших заводів по виробництву сонячних батарей, а також конструкторські бюро та завод по виробництву електромобілів та їх комплектуючих.

Вінниччина налагоджує співробітництво з Китайською Народною Республікою

В ході перемовин розглядалась можливість налагодження виробництва сонячних панелей та електромобілів у Вінницькій області. Крім того, обговорювалось також питання співпраці в сфері науки, освіти та культурно-мистецьких заходів. В ході візиту заплановано інші заходи та переговори.



Переглядів: 3497
Поширень: 0