4-7 червня 2017 року офіційна делегація Вінницької області на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Андрієм Гижком та у складі заступника Вінницького міського голови Галини Якубович, голови Ямпільської райдержадміністрації Михайла Вдовцова та директора відділу маркетингу ТОВ «Барлінек Інвест» Володимира Шевчука з офіційним візитом перебуватиме у Сьвєнтокшиському воєводстві Республіки Польща з метою участі у виїзній місії експертів у сфері бізнесу та туризму.

5 червня делегація взяла участь у офіційній зустрічі з Маршалком та Віце-маршалком Сьвєнтокшиського воєводства, на якій обговорила аспекти реалізації спільних заходів в рамках Угоди про співробітництво між Вінницькою областю і Сьвєнтокшиським воєводством в економічній, соціальній, науковій та культурно-мистецькій діяльності.

Офіційна делегація Вінницької області активно працює над зацікавленням польських інвесторів

Головним питанням стало обговорення інвестиційного потенціалу Вінницької області та умов ведення бізнесу на території регіону.

«Ми хочемо допомогти нашим партнерам у пошуку інвесторів, і я впевнений, що в рамках даного візиту вдасться встановити нові бізнес контакти. Впевнені, що Україна впорається з своєю досить складною ситуацією, і потрібно показувати, що країна рухається в європейському напрямку. Потрібно показувати, що у Вінницьку область варто інвестувати і що ситуація в регіоні змінюється на краще», - під час зустрічі повідомив Маршалек Сьвєнтокшиського воєводства.

Офіційна делегація Вінницької області активно працює над зацікавленням польських інвесторів

В свою чергу Андрій Гижко розповів : «З кожним нашим візитом до Сьвєнтокшиського воєводства розмови стають більш плідними, а зустрічі приємнішими. Сьогодні ми хочемо переконати ваших підприємців, що у Вінницькій області спокійно, а умови інвестування дуже хороші».

Після офіційної зустрічі делегати відвідали Келецький технологічний парк, який допомагає під час перших кроків у заснуванні бізнесу, а також сприяє динамічному розвитку для вже існуючих підприємств. Допомога, що надається, знаходиться в діапазоні трьох основних сфер діяльності парку, а саме: оренда нерухомості, бізнес-послуги та послуги в галузі розвитку.

Офіційна делегація Вінницької області активно працює над зацікавленням польських інвесторів

Також, делегати з офіційним візитом відвідали головний офіс провідного світового виробника багатошарових дерев’яних підлог - групу «Барлінек», підприємство якої успішно функціонує у Вінниці. Під час зустрічі з керівництвом фірми делегати обговорили питання реалізації нових спільних проектів на території Вінницької області.

В рамках програми перебування делегація взяла участь у зустрічі з представниками сьвєнтокшиського бізнесу та представниками бізнес-середовища на тему «Ведення господарської діяльності в Україні – умови та можливості». На зустрічі також були присутні Віце-маршалек Сьвєнтокшиського воєводства Ян Мачков’як та заступник директора Департаменту промоції, освіти, культури, спорту і туризму Маршалківської управи Сьвєнтокшиського воєводства Ева Капел – Шньовська.

Офіційна делегація Вінницької області активно працює над зацікавленням польських інвесторів

Зокрема, Андрій Гижко виступив з презентацією на тему «Позитивні приклади залучення іноземних інвестицій у Вінницьку область та сприяння їх реалізації», Галина Якубович. - «Інвестиційний клімат у м. Вінниця. Співпраця влада-бізнес», Михайло Вдовцов. - «Туристичний потенціал Ямпільського району. Сприяння у реалізації проектів іноземним інвесторам» та Володимир Шевчук - «Позитивний досвід функціонування підприємства за участю польського капіталу». Після цікавих презентацій відбулося жваве обговорення між вінницькими експертами та сьвєнтокшиськими підприємцями, було оговорено чимало перспективних напрямків співробітництва.

Офіційна делегація Вінницької області активно працює над зацікавленням польських інвесторів

Також відбулась зустріч з представниками Регіональної туристичної організації і туроператорами Сьвєнтокшиського воєводства з метою презентації туристичного потенціалу та туристичних маршрутів вихідного дня Вінниччини.

Крім того, заплановано ще візити до міжгмінного закладу управління комунальними відходами, машинобудівних підприємств та до м. Бусько-Здруй з метою презентації оздоровчого туризму Вінниччини.



Переглядів: 2497
Поширень: 0