Микола Джига нагадав, що вчитися ніколи не пізно і наголосив на важливості навчальних семінарів, які проводить для посадовців обласний центр перепідготовки і підвищення кваліфікації держслужбовців.

Голова облдержадміністрації наказав районним керівникам вивчити закони Голова облдержадміністрації вважає, що професійні навички управлінця слід постійно удосконалювати. «Нам треба всім вчитися, як правильно використовувати повноваження, як правильно керувати колективами, як приймати правильні обґрунтовані рішення», - наголосив Микола Джига, звертаючись до голів райдержадміністрацій. Проте в основі професійного зростання має бути доскональне знання законодавства. Губернатор підкреслив, що діяльність влади повинна в першу чергу ґрунтуватися на положеннях Конституції. Звідси і випливає основне завдання районної влади – забезпечити захист прав і свобод громадян.

Також голова адміністрації визначив низку обов’язкових правових документів для постійного користування. Так, «настільною книгою» має стати закон «Про місцеві державні адміністрації». Також за вказівкою Президента губернатор наголосив на вивченні Бюджетного кодексу. Окрім того, зважаючи на агропромислову спрямованість економіки районів області, Микола Джига вимагає ознайомлення із законами про молоко, молочну продукцію та зерно і сертифіковані зерносклади.

Представникам районної влади губернатор порадив оволодіти і антикорупційним законодавством.

Навчання для голів районних державних адміністрацій в центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій області триватимуть впродовж двох днів. До списку лекторів включені усі заступники голови облдержадміністрації, які проведуть з керівниками районів профільні робочі бесіди.


Переглядів: 2699
Поширень: 0