Голова облдержадміністрації Микола Джига доручив податківцям узгодити з представниками компанії спірні моменти,Микола Джига зустрівся з заступником голови спостережної ради
компанії «Барлінек» Кшиштофом Квапішем і додав, що обласна влада зацікавлена у розвитку інвестиційної діяльності «Барлінек» у Вінницькій області.

Очільник області зауважив, що облдержадміністрація сприятиме нормальній роботі інвесторів, які створюють нові підприємства, робочі місця і наповнюють бюджет. Тому влада зацікавлена, аби відносини інвесторів з фіскальними органами лежали виключно в правовому полі.

За дорученням губернатора податківці відпрацюють разом з фінансистами ТОВ Микола Джига зустрівся з заступником голови спостережної ради
компанії «Барлінек» Кшиштофом Квапішем«Барлінек Інвест» питання, які стосуються компенсації податку на додану вартість. Начальник обласної податкової адміністрації Олександр Вітрук запевнив: «Ми готові сьогодні провести звірку по сумі підтвердженого ПДВ». Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, підприємству відшкодують близько 28 млн. грн. ПДВ шляхом оформлення облігацій внутрішньої державної позики. За словами представника «Барлінка», підприємство також розраховує повернути ще близько 7 млн. грн. підтвердженого ПДВ.

Микола Джига зустрівся з заступником голови спостережної ради компанії «Барлінек» Кшиштофом КвапішемМикола Джига підкреслив: «Усі гострі питання зняті і компроміс знайдено. Для нас важливо, щоб «Барлінек» нарощував виробництво і працював з прибутком. Інвестори налаштовані розширити свої виробничі потужності, збільшити обсяги промислового виробництва та створити додаткові робочі місця, а це приятиме стабілізації економіки області». Як повідомив Кшиштоф Квапіш, на вінницькому «Барлінку» запускається нова лінія з виробництва брикетів з відходів деревини. Таке екологічне паливо сьогодні популярне в країнах Європи, куди і буде експортувати свою продукцію підприємство.

Для довідки:
ТОВ «Барлінек Інвест» в м. Вінниці було створено в січні 2006 року.
Сфера діяльності підприємства – виробництво паркетної дошки на базі безвідходної технології у відповідності до світових стандартів.
Обсяг іноземних інвестицій – 27,9 млн. дол. США , а також 50 млн. дол. США у вигляді кредиту ЄБРР.
Кількість створених робочих місць – 900 чол.


Переглядів: 5124
Поширень: 0