Аудит проводив незалежний аудитор Артур Роман Яблоньскі, який має повноваження провідного аудитора Системи Управління Якістю згідно з міжнародним стандартом ISO 9000. Це досвідчений фахівець, який вже провів аудиторські перевірки у більш як ста організаціях. Цьогорічний аудит у Вінниці пан Яблонські розпочав з Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс». Аби на власні очі переконатись у професійності та компетентності адміністраторів, він спілкувався як з працівниками Центру, так і з його відвідувачами.

Наглядовий аудит проводився 17 та 18 листопада. Його результатом стало підтвердження відповідності існуючої системи управління у виконавчих органах Вінницької міської ради вимогам міжнародної системи ISO щодо протидії корупційним загрозам.

«Тепер у нас щороку проводиться дві атестації: одна - по системі якості, друга - на відповідність вимогам щодо протидії корупційним загрозам, - розповідає заступник міського голови Володимир Слишинський. - Після цього проводиться загальна перевірка у рамках системи управління якістю згідно зі стандартом EN ISO 9001:2008. Приємно відзначити, що цьогорічні аудити підтвердили відповідність роботи виконавчим органам Вінницької міської ради міжнародним стандартам».

З відкриттям у Вінниці «Прозорого офісу» були створені необхідні умови для того, аби унеможливити зловживання з боку чиновників під час надання ними адміністративних послуг населенню. Для цього були максимально спрощені та деталізовані процедури отримання будь-яких документів. Наприклад, якщо людина звернулась до «Прозорого офісу» для оформлення земельної ділянки, то її документи рухаються по затвердженому алгоритму, який передбачає чіткі строки і їх жорсткий контроль по виконанню кожного виду робіт по цій процедурі. Таким чином, жодний чиновник, який працює із цими документами, не може вплинути на швидкість їх оформлення, пригальмувати чи прискорити процес, адже кожен етап має свою послідовність і визначений термін.

Враховуючи це, у своєму звіті Артур Р. Яблонські підкреслив, що внутрішні процедури і алгоритми отримання документів, які запровадженні у виконавчих органах міської ради, є одним з тих факторів, які сприяють антикорупції. Окрім цього, міжнародний аудитор зазначив, що органи місцевого самоврядування міста Вінниці спроможні якісно працювати по тих правилах, які визначили для себе принциповими, та отримувати позитивні результати від виконання вимог системи протидії корупційним загрозам.


Для довідки.

ISO (International Organization for Standardization) - це Міжнародна Організація зі Стандартизації. Саме ця організація відпрацювала найжорсткіші вимоги до якості товарів і послуг, які лягли в основу відповідних сертифікацій. Іншими словами ISO - це міжнародна організація, яка займається випуском стандартів якості. На сьогоднішній день до ISO входить 161 країна світу.

 


Переглядів: 3634
Поширень: 0