Ми говорили зі спеціалістами, які будуть займатися швидкісним будівництвом житла для військовослужбовців. Сьогодні ми розглядаємо ті військові містечка, на території яких може бути збудовано таке житло”. Про це 20 січня повідомив Міністр оборони України Михайло Єжель, перебуваючи з робочою поїздкою у Вінниці.

За словами глави вітчизняного військового відомства, фактично таким чином можна будувати цілі житлові комплекси зі школами, дитячими садками та іншою необхідною інфраструктурою.

– За новітніми технологіями будівля на 36 квартир зводиться за 3-4 тижні. Звичайно, кошти – це проблема, однак основне наше завдання сьогодні – знайти площі під ці забудови і організувати роботу, – наголосив Михайло Єжель.

Міністр оборони України додав, що вартість запланованого житла коливатиметься від 3,5 до 5 тисяч гривень за квадратний метр.

– Звичайно, фірма-забудовник не зводитиме житло задарма. Однак робитиме вона це на землі Міністерства оборони, яка теж вартісна. Тож, в результаті взаємовигідних угод та розрахунків, ми можемо розраховувати, наприклад, на третину квартир. А решту, за наявності коштів у бюджеті Міністерства оборони, викуповуватимемо у забудовника, – підсумував керівник оборонного відомства Михайло Єжель.


Переглядів: 3541
Поширень: 0