Голова облдержадміністрації розпочав інвентаризацію тваринницьких комплексів, що будуються Микола Джига хоче особисто пересвідчитись у реальних намірах інвестора ввести в експлуатацію тваринницькі комплекси уже цього року. Він вважає за можливе впродовж 2011 року запустити в дію не менше 10 комплексів. Таким проектам губернатор обіцяє «зелене світло».

Об’їзд об’єктів тваринницької галузі з високих ступенів готовності голова облдержадміністрації розпочав з Літинського району, де реалізується один з таких інвестиційних проектів. Будівництво комплексу у с. Громадське Літинського району, за словами директора ПАТ «Племзавод «Літинський» Олега Олексюка, планують завершити у червні цього року.

Об’єкт готовий на 70%. Його вартість сягає 57 млн. грн.. Тваринницький комплекс розрахований на 1300 корів. Керівник області оглянув також уже діючі в господарстві ферми. Він відзначив високий рівень організації роботи та автоматизації процесів. «Це той об’єкт, де ми бачимо наглядно залучення високих технологій і якісно новий рівень обслуговування», - зазначив Микола Джига. Він також висловив сподівання на успішне проведення лінії на оновлення тваринницької галузі області: «Є надія, що наша економіка в сільському господарстві буде модернізуватися.Голова облдержадміністрації розпочав інвентаризацію тваринницьких комплексів, що будуються

Ми докладемо до цього максимум зусиль. В цьому році нам потрібно ввести в експлуатацію 10 сучасних тваринницьких комплексів. Тоді ми плануємо робити це в кожному районі. Таким чином ми знімемо проблему якості молока, робочих місць, інфраструктури на селі».

На сьогодні в галузі тваринництва впроваджується 16 інвестиційних проектів, з них з виробництва молока - 9, з виробництва яловичини - 1, з виробництва свинини - 5, по виробництву м’яса птиці - 1. Готовність 70% і вище мають 7 з них.


Переглядів: 4271
Поширень: 0