Основні - стосувались результатів проведення відкритого архітектурного конкурсу «Концепція розвитку території о. Кемпа та набережної» та проекту рішення міської ради «Про Міську програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2011 - 2015 роки».

По першому питанню, яке розглянув виконавчий комітет, звітувала начальник управління містобудування і архітектури міської ради Наталія Котощук. Вона повідомила, що з 15 жовтня по 15 грудня 2010 року тривав конкурс проектів реконструкції острову Кемпа, на який було подано п\'ять проектів. Журі конкурсу відзначило, що роботи професійно виконані, деякі досить незвичайні, всі містять цікаві ідеї, але жодна з них в повній мірі не вирішила основних задач. За результатами проведеної оцінки конкурсних проектів було прийнято рішення перше місце не присуджувати жодному з учасників. Другу премія отримав творчий колектив із Москви, а третю - вибороли вінничани. «Всі інші конкурсні проекти відзначені заохочувальними преміями, - говорить Наталя Котощук. - Вони вирізняються сміливістю у перетвореннях середовища, архітектурних інтерпретаціях об`ємів, ефектними світловими рішеннями».

Усі проекти реконструкції, які були представлені на конкурсі, зберігатимуться в архіві управління містобудування та архітектури для того, аби найвдаліші ідеї, які мали місце майже в кожному проекті, можна було використати в подальшому проектуванні комплексних заходів по реконструкції острову Кемпа.

Начальник Головного управління праці і соціального захисту населення Тетяна Ставицька презентувала членам виконкому проект рішення міської ради «Про Міську програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2011 - 2015 роки». За її словами, у Вінниці порівняно із 2007 роком вдвічі знизилась кількість нещасних випадків на виробництві. Зменшується й рівень виробничого травматизму зі смертельним наслідком (2010 рік - 5 нещасних випадків, 2009 рік - 8). Аналіз матеріалів розслідування нещасних випадків і проведення обстежень свідчать, що основні причини - це невиконання вимог інструкцій з охорони праці та посадових обов\'язків; неналежний технічний стан виробничих об\'єктів, будинків, споруд; допуск до роботи без навчання та перевірки знань з питань охорони праці; порушення правил дорожнього руху і порушення вимог безпеки під час експлуатації устаткування, машин, механізмів тощо.

«Протягом 2010 року працівниками управління праці та соціального захисту населення проведено контроль стану дотримання законодавства з охорони праці та проведення атестації робочих місць за умовами праці на 269 підприємствах, - розповіла Тетяна Ставицька. - За результатами перевірок виявлено 1261 порушення вимого нормативно-правових актів з охорони праці».

Оновлена Програма передбачає комплексне розв\'язання проблем шляхом виконання конкретних завдань з організаційного, матеріально-технічного, нормативно-правового забезпечення діяльності виконавчих органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій міста у сфері охорони праці та промислової безпеки, подальшого вдосконалення системи управління й нагляду за охороною праці.

Виконання програми дасть змогу поліпшити стан охорони праці та промислової безпеки, знизити рівень виробничого травматизму, в тому числі зі смертельним наслідком, зменшити соціальні та економічні втрати від цих подій та в кінцевому результаті забезпечити збереження й відтворення трудового потенціалу міста.


Переглядів: 3076
Поширень: 0