30 березня роботу КП «Вінницяоблводоканал» інспектував заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства«Обласна влада вкладає кошти в екологію та реальну модернізацію очисних споруд і водопостачання». Саме так вважає перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич, який 30 березня побував на Вінниччині із робочою перевіркою технічного стану водовідведення та очисних споруд в регіоні.

В ході роботи він ознайомився з роботою КП «Вінницяоблводоканал». Начальник КП Василь Сиско показав гостю технологічну схему очисних споруд канілізації Вінниці.

Юрій Хіврич вважає, що у багатьох містах та селищах Вінниччини очисні споруди потребують модернізації, але, принаймні, на відміну від інших областей працюють ритмічно і мають ступінь надійності. За його словами на Вінниччині постійно проводяться відповідні роботи. Так у 2008 році в місті Немирів запрацювали нові очисні споруди. На їх спорудження витратили 3,5 млн грн.

«Тобто все залежить від сумлінної роботи місцевої влади. Там, де є відповідальне ставлення і ділова ініціатива, все буде в порядку. І саме таке ставлення я бачу в області, і, зокрема, тут на КП «Вінницяводоканал» - зазначив перший заступник міністра.

Також під час оглядин очисних споруд «Вінницяводоканал» Юрій Хіврич та заступник голови облдержадміністрації Роман Аксельрод обговорили питання стану, будівництва та реконструкції каналізаційних очисних споруд на Вінниччині, шляхи їх модернізації.

Так, зокрема, муловий осад, накопичений на очисних спорудах можна використовувати у вигляді добрив під час сільськогосподарських робіт. Перший заступник міністра акцентував увагу на новітніх дослідженнях щодо заміни хлору, який використовується при очищенні води на гіперхлорид натрію, який значно безпечніший.

Нагадаємо, що перевірки очисних споруд в областях розпочалися відповідними регіональними комісіями за рішенням міжрегіональної комісії під керівництвом Віце-прем’єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора Тихонова після доручення Президента України стосовно перевірки технічного стану водовідведення та очисних споруд.


Переглядів: 5917
Поширень: 0