Директори департаментів та відділів міської ради зустрічатимуться з учнями шкіл обласного центру, знайомитимуть їх із роботою підрозділів, які вони очолюють, а також розповідатимуть дітям про концепцію Стратегічного плану розвитку міста на період 2011-2020 років «Вінниця - 2020: сучасне та комфортне європейське місто».

Проект «Назад до школи» було започатковано у Європі. Він дає можливість дітям познайомитися із посадовими особами, які беруть безпосередню участь у процесах, пов\'язаних із життєдіяльністю та розвитком міст. Школярі у такий спосіб не лише знайомляться із посадовцями, але й дізнаються про те, як відбуваються ті чи інші процеси на територіях, які пріоритети роботи муніципалітетів. Такі зустрічі корисні і для дорослих, адже вустами дитини говорить істина - в процесі такого спілкування посадовці можуть побачити подекуди нестандартні ідеї щодо вирішення тих ти інших завдань.

У Вінниці проект «Назад до школи» розпочнеться вже наступного тижня та триватиме упродовж місяця. Посадові особи органів місцевого самоврядування, які виявили бажання проводити такі бесіди, відвідуватимуть школи обласного центру та спілкуватимуться із школярами середніх, старших та випускних класів. Під час таких зустрічей, директори департаментів та відділів Вінницької міської ради розповідатимуть школярам про Стратегічний план розвитку міста «Вінниця: 2020», про роботу департаментів, якими вони керують. Крім того, школярі зможуть висловлювати свої ідеї та бачення розвитку обласного центру, що дасть можливість врахувати думки підростаючого покоління щодо комфортного та якісного життя у Вінниці. Ідея цього проекту не була випадковістю - свого часу із пропозицією започаткувати подібні зустрічі із молоддю звернувся до міського голови Володимира Гройсмана один з відвідувачів сайту www.myvin..com.ua .

Як повідомив начальник управління освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк, проект «Назад до школи» набув широкої популярності у Європі. «Я вважаю, що проект буде досить цікавим і для наших школярів, - говорить Володимир Буняк. - Адже досить важливим є те, яким чином діти будуть знайомитись із стратегією розвитку свого міста, як саме школярі зможуть впливати на розвиток обласного центру та що зможуть вони зробити для того, аби Вінниця стала ще кращим містом, безпечним та цікавим для дітей і молоді та рухалася дійсно в європейському напрямку».


Переглядів: 3631
Поширень: 0