Перспективи співробітництва Вінниччини з провінцією Аньхой КНР обговорювали вчора у ВінниціДо приїзду делегації обласна влада підготувала проект угоди про співробітництво між Вінницькою областю та провінцією Аньхой КНР. Запропоновану угоду планують підписати на зустрічі 24 серпня в день 20-ї річниці Незалежності України, на яку Іван Мовчан та Сергій Татусяк запросили поважних гостей.

Під час офіційних переговорів Іван Мовчан зазначив, що пріоритетними і найголовнішими для області на даний час є три основні напрямки у співробітництві, а саме: будування сміттєпереробного комплексу, цементний завод і перейняття досвіду у технологіях переробки овочів. Зараз область активно нарощує об’єми вирощування овочів і ми маємо серйозні амбіції і, на вигідних умовах, плануємо розвивати галузь овочівництва. Останній напрямок набирає обертів і завдяки затвердженому Кабінету Міністрів України плану першочергових заходів з розвитку вирощування, збереження та переробки овочів на період до 2020 року.

Сергій Татусяк, у свою чергу, відзначив що наша область зацікавлена в подібних контактах, а особливо в закладенні фундаменту на перспективне співробітництво.

Представники китайської делегації запевнили, що двосторонні відносини будуть успішними і цікавими для наших країн і безпосередньо Вінниччини.

Делегація протягом візиту планує здійснити оглядову екскурсію по місту Вінниця з відвідуванням музею-садиби та усипальниці М.І. Пирогова.


Переглядів: 2997
Поширень: 0