Голова асоціації органів самоорганізації населення - Наталя Панчук, переобрана на другий строк19 липня у мерії відбулись звітно-виборчі збори Асоціації органів самоорганізації населення (АОСН) міста Вінниці. Голови квартальних комітетів та комітетів мікрорайонів обирали голову та заступника голови АОСН, секретаря, ревізійну комісію та членів правління Асоціації. Крім того, голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталя Панчук, яку під час звітно-виборчої конференції знову було обрано на цю посаду, доповіла про проведену роботу за останні чотири роки та існуючі проблеми мешканців приватного сектору.

Сьогодні у приватному секторі обласного центру функціонує 24 квартальних комітети. Голови квартальних комітетів є тими особами, які представляють інтереси мешканців приватного сектору в органах виконавчої влади. Саме до них господарі приватних будинковолодінь найчастіше звертаються не лише за оформленням необхідних довідок та документів, а й по питаннях, які стосуються покращення якості життя на своїх вулицях та провулках. Зокрема, це каналізування та водовідведення, асфальтування доріг, ремонт та очищення криниць загального користування тощо. Упродовж останніх років мешканці приватної забудови значно активніше ініціюють проведення тих чи інших робіт на власних вулицях, інвестуючи кошти у власний добробут за програмою співфінансування робіт 50Х50 (коли половину коштів забезпечує міський бюджет, решту - самі жителі).

Як повідомила голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталя Панчук, за роки роботи було проведено велику кількість повуличних зборів із мешканцями, на яких господарі приватних будинків піднімали питання зовнішнього освітлення, ремонту та очищення колодязів, вивозу твердих побутових відходів, покращення руху муніципального транспорту тощо. «Протягом чотирьох років було здійснено поточний ремонт 32 вулиць приватної забудови, очищено та відремонтовано 44 криниці загального користування, зрізано майже 70 аварійних дерев, - говорить Наталя Панчук. - Крім того, завдяки активній участі мешканців у суботниках, ліквідовано 40 стихійних сміттєзвалищ, прибрано місця загального користування тощо».

На сьогоднішній день проводиться роз\'яснювальна робота із мешканцями приватного сектору з приводу дольової участі городян у фінансуванні робіт із будівництва мереж водовідведення та каналізування, а також асфальтування доріг. Зокрема, на кожній вулиці проводяться збори, на яких обираються ініціативні групи для подальшого утворення кооперативів, замовлення проектно-кошторисної документації та готовності кооперативів оплатити половину вартості будівництва. На сьогоднішній день мешканці 1500 приватних будинків, які обслуговуються квартальними комітетами «Царина», «Поділля», «Лівобережний», «Зоряний» самостійно замовили проектно-кошторисну документацію на будівництво каналізаційних мереж та вже зібрали понад 1,6 мільйона гривень. Крім того, мешканці мікрорайону «Пирогова» вже оплатили половину вартості робіт із будівництва мереж каналізування, які нещодавно розпочалися на вулицях Пирогова (від загальноосвітньої школи №36 до вулиці та провулків Вишневського). Загалом упродовж останніх чотирьох років вже завершені роботи по каналізуванню вулиць А. Медвідь, Тулбухіна, Паризької Комуни, Жуковського, Громова, Чехова, Якіра, Грабовського, Москаленко, Верхарної; Шмідта, провулку Грабовського, 1-го, 2-го та 3-го проїздів Чехова, провулку Пролетарського.

Крім того, мешканці вулиць Димитрова, Тельмана, Топольського, Л.Українки, А.Медвідь, 1-го провулку Д.Нечая, 1-го провулку Лермонтова також взяли дольову участь у асфальтуванні своїх вулиць.

Асоціація органів самоорганізації населення спільно з інспекцією по контролю за благоустроєм і санітарним станом міста та працівниками органів внутрішніх справ регулярно проводила рейди щодо покращення санітарно-екологічного стану приватного сектору. Зокрема, значна увага приділялась вирішенню таких проблем, як складування будівельних матеріалів, покосу трави, накопиченого сміття та спалюванню листя. За період з 2009 по 2011 роки мешканцям приватної забудови видано понад 3000 приписів та складено 92 адміністративних протоколи.

Міський голова Володимир Гройсман зазначає, що упродовж чотирьох років голови квартальних комітетів провели досить значну та якісну роботу. «В такому здоровому колективі, в якому немає протиріч, і є розуміння щодо вирішення тих чи інших питань, повинен бути успіх, - говорить очільник Вінниці. - Усіма тими проблемними питаннями приватного сектору, про які ми усі добре знаємо, - каналізування, освітлення, транспорт тощо, - до 2007 року взагалі ніхто не займався. Ми почали підіймати пласт тих проблем, з якими мешканці приватного сектору були наодинці. З появою Асоціації органів самоорганізації населення такі питання почали вирішуватися. Більш того, на сьогоднішній день за досвідом Асоціації у місті вже створено Асоціацію старших по будинках та Асоціацію власників житла, а віднедавна розпочав свою роботу Ресурсний центр по підтримці об\'єднань співвласників багатоповерхових будинків. У нас є величезна низка проблем у приватному секторі, але я знаю, вірю і щиро переконаний у тому, що з кожним роком таких проблем буде набагато менше і запорукою у вирішенні цих питань є саме ваша активна позиція. Хочу вас запевнити, що з боку міської влади ви маєте і будете мати максимальну підтримку у вирішенні тих завдань, які стоять перед нами».


Переглядів: 6980
Поширень: 0