При Вінницькій облдержадміністрації створено новий дорадчий орган – регіональну раду підприємців Відповідне розпорядження підписано головою облдержадміністрації Миколою Джигою № 347 від 8 липня 2011 року.

З метою обрання голови регіональної ради підприємців при облдержадміністрації та його заступників 21 липня відбулось установче засідання, в якому взяли участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Барецький та перший заступник голови обласної Ради Ігор Кревський.

Планувалось, що до складу регіональної ради увійде 44 представники малого і середнього бізнесу. Кандидатури пропонувалися об’єднаннями підприємців різних районів і галузевих напрямків. Однак, приїхало більше 20 делегатів.

З самого початку очолити структуру пропонувалося Петру Кузнєцову – голові організації роботодавців Вінниччини та обласної спілки промисловців і підприємців. За словами віце-президента регіонального відділення УСПП Валерія Редчика, Петро Кузнєцов і досвід організаторський має, і у владі його знають і поважають, і проблеми бізнесу знає не з чужих слів. Але під час обговорення несподівано для багатьох присутніх Петро Кузнєцов зняв свою кандидатуру. І головою нового дорадчого органу було обрано Аллу Алєксєнцеву - голову Вінницького міського об’єднання приватних підприємців «Центр».

Новообрана очільниця регіональної ради підприємців одразу зазначила про розробку власного вінницького доповнення до кабмінівського Положення про раду. Окрім передбачених урядовцями посад двох заступників голови, вона запропонувала визначити і відповідальних за конкретні проблемні напрямки роботи: сільське господарство, промисловість, торгівлю і послуги, рибне господарство і юридичний супровід. Їх обрали без зайвих дискусій.

На посаду першого заступника було обрано голову громадської організації «Вінницьке обласне об’єднання «НЕП» Юрія Захарчука. Заступником голови стала лідерка обласної громадської організації «Захист-проф» Анастасія Ланіна.

Дочекавшись формування керівних органів, заступник голови ОДА Володимир Барецький та заступник голови обласної ради Ігор Кревський пообіцяли плідно співпрацювати з новоствореною структурою і прислухатися до пропозицій підприємців. Володимир Барецький зазначив: «Найкращий контроль за владою – це громадський контроль. – ми вже провели з керівниками управлінь і районними чиновниками безліч нарад, стільки «гайок повкручували», а вони, як свідчить практика, своє роблять».

За кілька тижнів регіональна підприємницька рада має знову зібратися для розв’язання уже конкретних проблем, яких вистачило б не на одну годину розмови: від досить сумнівних результатів впровадження нового податкового законодавства – до захисту від свавілля місцевих князьків.

 


Переглядів: 5656
Поширень: 0