30 липня близько третьої години ночі, працівники міліції затримали 58-річного місцевого жителя, який у місті Тульчині з клумби, що прикрашала центральну вулицю міста, викрав шість кущів квітів кали.

Коли з викраденими кущами квітів чоловік повертався додому, його помітили міліціонери, які патрулювали нічне місто. Увагу працівників міліції привернула дивна поведінка чоловіка. Як тільки чоловік побачив людей у формі, почав себе вести неспокійно та намагався позбутися квітів. Коли міліціонери підійшли до нього та запитали, звідки вночі він несе кущі квітів та ще й з корінням, чоловік не зміг нічого зрозуміло пояснити, плутався у показах. Придивившись до рослин, працівники міліції одразу зрозуміли, де чоловік міг їх узяти, адже, саме такі квіти прикрашають у місті вулицю Леніна. І дійсно, замість кущів з калами на клумбі центральної вулиці залишились шість ямок від рослин. Тоді затриманому нічого не залишилось, як зізнатись у скоєному. Чоловік був абсолютно тверезий і пояснив свій вчинок нестачею грошей. Викрадені кущі квітів він хтів зранку продати на базарі.

Зараз працівники міліції встановлюють суму завданого збитку, але у будь-якому разі затриманому доведеться відповідати за скоєне згідно з Законом – або за ст. 51 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Дрібне викрадення чужого майна», яка тягне за собою накладання штрафу від 10 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян чи адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб, або за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», яка карається штрафом до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.


Переглядів: 3066
Поширень: 0