В Винницкой области возникла чрезвычайная ситуацияЗа даними головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації найбільше пошкоджено і загинуло посівів сільськогосподарських культур у Барському, Жмеринському Іллінецькому, Калинівському, Козятинському, Липовецькому, Мурованокуриловецькому, Немирівському, Оратівському, Хмільницькому, Чернівецькому, Шаргородському районах.

Внаслідок поєднання сильних злив з крупним градом (більше 20 мм) та посиленням вітру в поривах до 22 м/с в 12 районах області постраждало 44 господарства. Загалом пошкоджено сільгоспкультур на загальній площі майже 10 тисяч гектарів, з них: знищено - на площі 2805,5 га, пошкоджено - на площі 7184,5 га. Окрім того, в Чернівецькому районі, (с. Березівка, Лужок) пошкоджено шиферне покриття 105 приватних будинків (3000 листів), Березівської ЗОШ І-ІІІ ст. (153 листа), ФАП (25 листів), сільського будинку культури (18 листів).

Нині проведено комісійне обстеження пошкоджених сільгоспугідь, складено акти збитків тощо. На щастя, ніхто не постраждав, однак враховуючи великі збитки в області зареєстровано виникнення «надзвичайної ситуації».


Переглядів: 5738
Поширень: 0