Стан соціальної сфери Вінницької області Інформуючи засоби масової інформації В. Давиденко відмітив напрямки, за якими працює фонд. В першу чергу він відзначив виплати допомоги із тимчасової непрацездатності та пологах. На дані виплати матеріального забезпечення застрахованим особам у І півріччі виплачено 70,5 млн. грн.. Кількість оплачених днів із тимчасової непрацездатності проти минулорічних показників зменшилася на 112 тисяч днів і складає 550 тисяч днів. Проте перевірки страхувальників показують, що мають місце непоодинокі випадки безпідставної видачі та продовження листків непрацездатності, що впливає на збільшення витрат із тимчасової непрацездатності. Також існує заборгованість із виплат допомог і станом на 01 липня становить 6,7 млн. грн., вона є поточною, так як період виплати допомоги ще не настав і буде виплачена після виплати заробітної плати. Але якщо говорити про заборгованість попередніх років, то Фондом на 01.01.2011 року у повному обсязі погашено 16 млн. грн. повністю. Відповідно до новоприйнятого Закону про єдиний внесок приватні підприємці та особи, які забезпечують себе роботою самостійно, мають право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за умови добровільної сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

На проведення соціальних виплат Фонд отримує кошти для проведення оздоровчих заходів населення. Так, для забезпечення застрахованих осіб та членів їх сімей Вінницької області санаторно-курортним лікуванням Виконавчою дирекцією Фонду на ІІ півріччя виділено до 30-ти санаторіїв України 1769 путівок на загальну суму 9225,4 тис.грн..

Регіональною програмою відновлення здоров’я застрахованих осіб та членів їх сімей у 2011 році для часткового фінансування шести санаторіїв-профілакторіїв передбачено використати 4698 тис. грн.. В трьох санаторіях-профілакторіях вищих учбових закладів області планується оздоровити без відриву від учбового процесу 1850 студентів денної форми навчання, а без відриву від виробництва в трьох санаторіях-профілакторіях виробничих підприємств – 1350 застрахованих осіб.

На фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення регіональною програмою передбачено 5729 тис.грн.. На даний час оздоровлено 6615 дітей, в тому числі 54 дитини оздоровлено за путівками, придбаними власним коштом Фонду за повну вартість. В дитячих закладах області оздоровлено 6280 дітей, а за межами області – 335 дітей.

Також кошторисом регіональної програми передбачено використати 2441 тис.грн. для придбання дитячих новорічних подарунків.

 


Переглядів: 4526
Поширень: 0