Працівники міліції та УСБУ у ході спільних оперативно-розшукових заходів затримали 34-річного жителя м. Бершадь за підозрою у вимаганні та намірі влаштувати вибух на одній з районних приватних фірм з виробництва будівельних матеріалів.

10 вересня на території підприємства охоронник виявив підозрілий предмет, схожий на вибуховий пристрій. На місце негайно прибули слідчо-оперативні групи міліції та СБУ, вибухо-технічна служба НДЕКЦ .

За попередніми висновками експертів, саморобний вибуховий пристрій був виготовлений з пороху, годинника та елементів живлення. Вибухотехніки знешкодили виявлений небезпечний предмет з допомогою гідродинамічної гармати.

Вжитими оперативними заходами правоохоронці встановили особу підозрюваного та наступного дня затримали чоловіка на його присадибній ділянці. 34-річний місцевий житель, раніше мав проблеми з законом – за скоєння розбою був засуджений до 7 років позбавлення волі.

За попередніми даними розслідування, зловмисник раніше працював на вказаному підприємстві та вирішив помститися його керівнику за звільнення та невиплату заробітної плати. Напередодні виявлення вибухівки протягом трьох діб директор фірми отримав від невідомої особи кілька смс-повідомлень з вимогою сплатити йому 10 тисяч євро. У разі відмови невідомий погрожував вчинити вибух на підприємстві.

За фактом вимагання з погрозою знищення майна потерпілого відповідно до ч.1 ст.189 КК України слідчим відділом Бершадського РВ порушено кримінальну справу. Правова оцінка дій підозрюваного щодо незаконного виготовлення вибухового пристрою буде надана після проведення експертизи залишків вилученого вибухового пристрою спеціалістами НДЕКЦ при УМВС.


Переглядів: 5324
Поширень: 0