Протягом літнього періоду на оздоровлення дітей Вінницької області використано майже 60 млн. грв.Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей та підлітків влітку 2011 року розповіла на прес – конференції 13 вересня начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Стоялова Олена Володимирівна.

За словами Олени Стоялової у результаті тісної співпраці усіх причетних до оздоровлення управлінь, відділів і служб, як на обласному, так і місцевих рівнях, оздоровленням та відпочинком забезпечено 89344 дитини, що складає 53% від загальної кількості дітей шкільного віку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість оздоровлених дітей збільшилась на 3500. Оздоровчими послугами забезпечено 17432 дитини (19%), відпочинковими послугами – 71912 дітей (81%). Серед оздоровлених дітей 93% складають діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти з багатодітних малозабезпечених сімей, діти, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків, діти, які перебувають на диспансерному обліку, безпритульні та бездоглядні діти, талановиті та обдаровані, діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села).

У Міжнародному дитячому центрі «Артек» та Українському дитячому центрі «Молода гвардія» з початку року оздоровлено 953 дітей області.

У 773 пришкільних таборах відпочило 67760 дітей.

Одним із основних чинників забезпечення якісного оздоровлення та відпочинку дітей є належне та своєчасне фінансування. З різних джерел на літнє оздоровлення дітей використано майже 60 млн. грн.

Для забезпечення потреб дітей у оздоровленні та відпочинку в області сформована оптимальна мережа оздоровчих закладів. Влітку працювали 800 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку різних типів: 21 стаціонарний позаміський заклад оздоровлення та відпочинку дітей, 778 таборів денного перебування (в т.ч. 773 пришкільних), 1 наметовий табір.

В рейтингу найпопулярніших таборів області першість має табір «Дубки»- знаходиться в державній власності Укрзалізниці – оздоровлено від запланованого – 100%. Друге місце займає табір «Маяк» - Тиврівського району – оздоровлено – 97%, цей заклад єдиний в області, який оздоровлював дітей у 4 зміни. Третє місце займає табір «Ювілейний» - Гайсинський район – 91%.

Також цьогоріч проведена чимала профілактична робота щодо попередження шкідливих звичок, тютюнопаління, вживання наркотиків та алкоголю, зазначила Олена Стоялова.

Найнижча вартість путівки на 21 добу склала 1900 грн., найвища – 2100 грн.

Нещасних випадків та харчових отруєнь у таборах області не було зафіксовано завдяки постійному чергуванню представників санепідеміологічної служби.

 


Переглядів: 5655
Поширень: 0