начальник УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Сергій БевзенкоПрацівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника митниці. Він вимагав та отримав 4 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння йому в безперешкодному оформленні вантажно-митних декларацій.

За словами начальника УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Сергія Бевзенка, оперативна інформація про вимагання коштів керівником сектору митного оформлення митного поста, невдовзі знайшла своє підтвердження. Працівника митниці затримали у власному кабінеті, там же вилучені грошові кошти, помічені надписом «Хабар».

У 4 тисячі гривень посадовець оцінив безперешкодне оформлення документів, пов’язаних з експортом деревини. Під час затримання митник чинив опір та намагався втекти. Наразі підозрюваний затриманий.

Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України. За такого роду злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Розслідування триває.


Переглядів: 5491
Поширень: 0