Касирка, зловживаючи службовим становищем, привласнила кошти, які належать сільраді.

Працюючи на посаді касира однієї з селищних рад Погребищенського району, та будучи матеріально-відповідальною особою, жінка привласнила майже тисячу гривень, які отримала від фізичної особи в якості плати за оренду ставка. Підприємець по прибутковому касовому ордеру сплатив селищній раді орендну плату в сумі 3 тисячі 340 гривень за використання об’єкту водного фонду. Винахідлива касирка частину цих грошей перерахувала на рахунок сільради, а частину залишила собі, поліпшивши таким чином своє матеріальне становище.

Стосовно жінки працівниками міліції було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службового становища». У судовому засіданні жінка визнала себе повністю винуватою у вчиненні цього злочину та погодилась добровільно відшкодувати завдані селищній раді збитки. Свій вчинок підсудна пояснила скрутним матеріальним становищем, яке склалось у її родині.

За вчинення даного злочину Феміда винесла жінці вирок у вигляді шести місяців виправних робіт із відрахуванням 15% заробітку в дохід держави.


Переглядів: 5556
Поширень: 0