Об\'єднуватись у кооперативи, щоб збільшити прибутки сільських родин, які мають зиск з продажу молока, закликає голова Тростянецької райради Сергій Скіць. За його словами, вже є кілька ініціативних людей, які беруться за цю роботу. Влада у свою чергу надаватиме їм відповідні консультації щодо організації "молочного бізнесу". Адже в області діє відповідна програма з розвитку молочного виробництва, зініційована губернатором.

«Селяни скаржаться за невисоку закупівельну вартість молока - 2,60-2,80 гривень за літр. Адже у фермерських господарствах молокозаводи закуповують молоко по 3,20 гривень за літр. Але ж мова йде про якість. Відтак, їздимо по селах, агітуємо людей збиратись у кооперативи, закуповувати холодильне та інше необхідне обладнання, зокрема, для неручної дійки і тоді вже говоритимемо про цінову політику. Окрім того, вартість обладнання відшкодовується за відповідними державними програмами», - розповів голова Тростянецької райдержадміністрації.

На думку С. Скіця, до столиці на заробітки їхати не варто, адже гроші можна заробити, не виїжджаючи з рідного села. Лише треба докласти трохи зусиль і розуму. «В кожного селянина є свій пай, нехай родини об\'єднуються у невеличке господарство. Навіть якщо у ньому буде три-п\'ять корів, але ж і зиск буде відповідний», - переконує С. Скіць.

На сьогодні в районі є 22 молокоприймальні пункти: 20 діючих та 2 дооблаштовуються.

Усього в області діє 560 стаціонарних молокозаготівельних пунктів які обладнані лабораторним устаткуванням та холодильними ємкостями.

За дорученням голови облдержадміністрації протягом 2010-2011 року додатково створено 260 молокопунктів.

За інформацією «Укрінформ»

 


Переглядів: 4224
Поширень: 0