- Один із псевдопотерпілих, заручившись підтримкою окремих посадовців Бернашівської сільської ради, підробив документи свого сина, студента Одеської юридичної академії, - повідомили у ВЗГ УМВС області. - Це дало змогу внести останнього до списків та скористатися пільгами по оплаті 5 років навчання у розмірі 57 500 гривень за рахунок державного бюджету. Аналогічно інший мешканець, вступивши в змову з посадовими особами цієї ж сільської ради, сфальсифікував необхідні папери, що дало змогу скористатися пільгами по оплаті за навчання сина-третьокурсника митної академії. З держбюджету таким чином поцупили 18 300 гривень.

Наразі прокуратурою Могилів-Подільського району порушено кримінальну справу відповідно до ч. 2 ст.190 КК України. Підозрюваним загрожує до трьох років позбавлення волі. Ще одна кримінальна справа порушена у Ямполі. Там місцева мешканка надала неправдиві документи про підтоплення свого будинку і отримала 2500 гривень компенсації.

- Також у правоохоронців виникли питання і до деяких членів комісії Могилів-Подільського міськвиконкому, - подовідомляють у ВЗГ. - Вони за попередніми даними розслідування, безпідставно прийняли рішення про надання одному з працівників виконкому грошової допомоги у розмірі 5 тисяч гривень. За даним фактом порушено кримінальну справу відповідно до ч.2 ст. 190 (шахрайство за попередньою змовою групою осіб).


Переглядів: 3312
Поширень: 0