Як свідчить аналіз криміногенної ситуації на території області, більшість злочинів (вбивства, грабежі, розбої, тілесні ушкодження, крадіжки) скоюють особи в стані алкогольного сп’яніння. Нагальність проблеми підтверджується збільшенням скарг та заяв громадян, які надходять до міліції з приводу антигромадської поведінки мешканців населених пунктів області, які зловживають алкоголем. Любителі оковитої зазвичай купують спиртне у торговців самогоном. Відтак боротьба з підпільними виробниками спиртного сумнівної якості не втрачає своєї актуальності і сьогодні.

В ході проведення оперативно-профілактичних заходів щодо недопущення фактів виготовлення та збуту фальсифікованих горілчаних виробів працівники міліції затримали під час збуту самогону одного з жителів міста Козятин. Чоловік продав трьом місцевим жителям міцний напій власного виробництва.

Зі слів начальника Козятинського райвідділу міліції Олега Будківського, у затриманого за місцем проживання працівники міліції виявили та вилучили 4 бідони, заповнені світлою рідиною із характерним запахом продуктів бродіння ємкістю близько сто літрів, 3 літри рідини з характерним запахом самогону, три пусті ємності із залишками продуктів бродіння та гроші, отримані за рахунок збуту самогону.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ст. 203 КК України – «Зайняття забороненими видами господарської діяльності», санкція якої передбачає сплату штрафу від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або за вчинення подібних дій, повторно - обмеження волі на строк до п’яти років.

Громадян, які купували міцний напій сумнівного походження, працівники міліції притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 177 КУпАП - «Придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення».


Переглядів: 2949
Поширень: 0