До міськвідділу міліції надійшло повідомлення від жительки міста Могилева-Подільського про те, що невідомий чоловік шахрайським шляхом намагався заволодіти її грошовими коштами в сумі 5000 гривень.

Вранці їй на мобільний телефон зателефонував незнайомий чоловік та повідомив, що її неповнолітній син, який навчається на другому курсі міського середнього спеціального закладу, сильно побив іншого хлопця та знаходиться у міліції. До цього ж незнайомець додав, що вирішити дану ситуацію нескладно. Їй необхідно терміново перерахувати на банківський рахунок матері постраждалого хлопця п’ять тисяч гривень.

Після цієї розмови жінка одразу зателефонувала синові, але той не відповів на дзвінок, оскільки знаходився на заняттях. Тоді стурбована матір взяла необхідну суму грошей та пішла до найближчого банку.

По дорозі до неї знову зателефонував той самий чоловік та поцікавився, чи перерахувала вона гроші. Жінка запропонувала йому зустрітися та особисто віддати кошти, але незнайомець не погодився та наполягав на своєму. Це насторожило схвильовану жінку, і вона вирішила не поспішати з переказом коштів, а піти до міліції та все з’ясувати.

Несподіване душевне полегшення охопило жінку, коли вона дізналася від правоохоронців, що нічого подібного не сталося, та ніхто її сина не затримував. В цей час і син перетелефонував матері – скінчились заняття.

Цього разу шахраям не вдалося до кінця довести свою нечесну справу та заробити на чужій довірі гроші.

Шановні громадяни! Аби не стати жертвою шахраїв, будьте обачними. Не поспішайте переказувати гроші на рахунки шахраїв. З’ясуйте чи дійсно ваша рідна, знайома людина знаходиться у міліції. Не розголошуйте стороннім особам конфіденційну інформацію, особисті данні та номери телефонів. Будьте уважні до номерів, з яких вам телефонують від імені мобільного оператора. Якщо ви запідозрили шахрайські дії стосовно вас, одразу звертайтеся до міліції.


Переглядів: 3435
Поширень: 0