Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової 18 листопада відбулась заключна співбесіда з головними лікарями ЦРЛ та головними лікарями центрів первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) з питань реформування медичної галузі області. Цього разу звітували Гайсинський, Томашпільський, Теплицький, Козятинський та Ямпільський райони.

Любов Спірідонова відмітила, що значних зрушень у реалізації медичної реформи досягли Гайсинський, Ямпільський і Томашпільський райони. На цих територіях практично вирішені питання, що стосувалися розподілу рівня надання медичної допомоги, відсутня заборгованість з заробітної плати та оплати за енергоносії.

За словами заступника голови облдержадміністрації, з представниками цих регіонів вже йде розмова про суму коштів, яка необхідна для надання первинної медичної допомоги населенню. І розглядається вона з розрахунку 3 тис. грн. на одну лікарську амбулаторію та одну тисячу гривень на фельдшерсько-акушерський пункт.

Любов Спірідонова також зауважила, що у районах, які успішно пройшли перший етап реформи активно обговорюють питання про отримання ліцензій на медичну практику та забезпечення наркотичними засобами. А це вже значно вищий щабель, який відповідає професійному і діловому рівню. Ці райони впевнені у завтрашньому дні і чітко бачать свої перспективи. Як органи виконавчої влади, так і медична еліта цих районів знають всі свої больові точки, над якими потрібно попрацювати, щоб остаточно їх вирішити. Не проблемним для них є і створення госпітальних округів, адже вони вже напрацювали свої пропозиції.

Більше запитань, ніж відповідей було до представників Козятинського та Теплицького районів. Якщо по Теплицькому районі, за словами Л.Спірідонової, були певні об‘єктивні причини, то ситуація, яка склалася у Козятинському районі взагалі є незрозумілою. На думку членів робочої групи це перш за все пов‘язано з неналежними управлінським відношенням до даної справи. У представників Козятинського району не було аргументів для пояснення своїх недоліків.

Підводячи підсумки проведених співбесід Любов Спірідонова підкреслила, що вперше за 10 років органам виконавчої влади вдалось серйозно покращити матеріально-технічну базу первинної ланки охорони здоров‘я. Любов Спірідонова відмітила: «Ми далекі від ідеалу, але те, що ми розпочали і серйозно рухаємось у цьому напрямку додає віри і впевненості у завтрашньому дні і в тому, що ця робота буде успішно завершена».


Переглядів: 2834
Поширень: 0