29 листопада голова облдержадміністрації Микола Джига взяв участь в урочистому відкритті нового цеху з виробництва сухого молока ТОВ «Люстдорф», що в Іллінцях. Вартість інвестиційного проекту склала 18 млн. грн.. «Ми вітаємо роботу відповідального інвестора, колективу одного з найбільших молокопереробних підприємств області, яка спрямована на нарощення темпів виробництва, створення нових робочих місць, що забезпечує стабільність в регіоні», - наголосив очільник області під час церемонії відкриття.

Будівництво корпусу з виробництва сухого молока ТОВ «Люстдорф» завершило у жовтні цього року. Виробничі приміщення, за словами співзасновника компанії Олега Васильєва, обладнані сучасним європейським обладнанням. Новий цех запустять в роботу в першому кварталі наступного року у зв’язку з сезонним збільшенням заготівлі сировини.

«В молочній промисловості завжди буде сезонність, влітку молока значно більше, ніж взимку. Для того, щоб згладити цю сезонність, в травні-липні треба щось робити з великими обсягами молока, тому що партнери люблять стабільність, я не можу сказати господарствам, що влітку ми будемо приймати менше молока, ніж завжди.

З цією метою ми збудували цех сухого молока, щоб літнє молоко можна було переробити. На добу цех може переробляти до 180 тонн молока», - пояснив Олег Васильєв.

Голова облдержадміністрації Микола Джига оглянув новозбудований корпус та відзначив його відповідність сучасним стандартам переробної промисловості. «Я був тут минулого року, коли цех тільки починав будуватися. Сьогодні ми вже його відкрили. Про що це говорить? Це говорить про те, що підприємство динамічно розвивається, а технологічний процес відповідає вимогам якості», - відзначив він.

Нині виробнича потужність підприємства становить 350 тонн молока на добу. Асортимент продукції підприємства складається з понад 40 найменувань. Реалізація інвестиційного проекту дозволить розширити обсяг переробленої сировини до 400 тонн молока на добу. А в новому цеху виготовлятимуть 15 тонн сухого молока за добу. Продукцію постачатимуть як на внутрішній, так і на зовнішній ринок.

Микола Джига звернув увагу і на соціальний аспект введення в експлуатацію нового цеху. Він наголосив: забезпечення соціальний гарантій працівників підприємства – необхідна умова. З початку року чисельність працюючих на підприємстві збільшилась на 40 чоловік, зокрема, в новому цеху передбачено створення 22 нових робочих місць. Всього на підприємстві працює 600 чоловік. Середня зарплата становить 3400 грн.

Окрім реалізації економічних проектів, ТОВ «Люстдорф» інвестує кошти і в розвиток місцевої інфраструктури. Зокрема, компанія проводить будівництво дороги по вулиці Коцюбинського за новітніми технологіями.

«Мати гарне обладнання всередині і не мати нормального зовнішнього вигляду – це неправильно. Тому було вирішено створити всю інфраструктуру заводу таким чином, щоб це відповідало нашим критеріям, щоб людям було приємно і ходити і їздити по цій дорозі», - зазначив представник компанії.

Для довідки:

ТОВ «Люстдорф» засновано 1998 року на базі Іллінецького молокозаводу.
Обсяги виробництва за 9 місяців 2011 року склали понад 650 млн. грн., що становить 115 % до минулорічного періоду.
Основні види продукції: молоко тривалого зберігання різної жирності, молочні напої з фруктовими наповнювачами, питне молоко для дитячого харчування, масло селянське, вершки. Підприємство випускає продукцію під торговими марками «На здоровье», «Селянське», «Буренка», «Тотоша».
Продукція підприємства сертифікована і відповідає найвищим вимогам технологічного процессу завдяки сучасному шведському обладнанню Tetra Aseptic Flex та термографічному контролю за всіма виробничими етапами.
Підприємство експортує власну продукцію в Грузію, Азербайджан, Молдову.


Переглядів: 7031
Поширень: 0