Фонд Східна Європа, координатор проектів ОБСЄ в Україні та Міністерство закордонних справ Королівства Нідерландів надали грант ГО «Ініціатива» на популяризацію та застосування альтернативних джерел енергії в с. Северинівка Вінницької області.

Северинівку планують зробити моделлю з впровадження енергоефективних технологій у селі. Там встановлять обладнання, яке вироблятиме енергію з вітру та біогазу. Так, для опалення дитячого садочку будуть використовувати біогазову установку. Подачу води в водонапірні вежі з водогону планують здійснювати за допомогою енергії вітру. А для обігріву та освітлення будинку культури, який раніше взимку не опалювався, поставлять когенераційне обладнання, що дозволяє одночасно виробляти теплову та електричну енергію.

Паралельно організатори проекту проводитимуть просвітницьку роботу з популяризації нового енергоощадного обладнання та його використання в інших селах Вінниччини.

Таким чином, проект буде сприяти вирішенню двох рівнів проблеми: забезпечить повноцінне функціонування найважливіших сільських установ і заощадить бюджетні кошти; та стане моделлю із використання енергоефективного обладнання для інших сіл області.

«Постійне підвищення вартості енергоресурсів спонукає активніше звертатися до альтернативих джерел енергії та використовувати нове енергоощадне устаткування—зазначає Президент Фонду Східна Європа Енді Вілсон.—Ми сподіваємося, що цей проект допоможе популяризувати використання в українських селах новітніх енергоефективних технологій».

Грант розміром $38,750 ГО «Ініціатива» надано в рамках програми Фонду Східна Європа «Енергоефективність: місцеві партнерські ініціативи».

За детальнішою інформацією звертайтесь, будь ласка, до Олени Пашніної, спеціаліста зі зв’язків з громадськістю Фонду Східна Європа, за телефоном (+38-044) 200-3825, або [email protected].


Переглядів: 4796
Поширень: 0