6 грудня близько 18.00 години на телефон відділу ДАІ міста Жмеринка поступило повідомлення про скоєну дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Одеській. Екіпаж ДАІ, який прибув на місце аварії, побачив на дорозі чоловіка, який подавав слабі ознаки життя, а поруч із ним понівечений велосипед. Автомобіль, який скоїв наїзд на 59-річного велосипедиста із місця ДТП втік. Людину було негайно доставлено у Жмеринську району лікарню, а співробітники ДАІ розпочали оперативно-розшукові заходи по встановленню винуватця автопригоди.

За словами начальника відділення ДАІ Жмеринського райвідділу міліції підполковника міліції Ігоря Бачковського, на дорозі не залишилося жодних деталей, які могли б вказати на марку автомобіля. Залишалося лише сподіватися на показання свідків. Та і ті дуже різнилися. Називалися різні моделі «жигулів», втім усі вказували на голубий колір розшукуваної машини. Та вже через годину автомобіль «ВАЗ -21063» з явними ознаками скоєної ДТП, був зафіксований на дорозі, яка вела з райцентру до села Жуківка. Зупинити автомобіль та витягнути із нього водія коштувало інспекторам чимало зусиль: водій знаходився у стані алкогольного сп’яніння і чинив опір під час його затримання.

Як з’ясувалося, того вечора 42-річний місцевий житель, відсвяткувавши День Захисника Вітчизни поїхав в сторону залізничного вокзалу, де намагався придбати ще спиртного та цигарок. 59- річного велосипедиста, який рухався по дорозі без катофотів та фари він не помітив. Збивши, злякався відповідальності, адже вже був осудний і відбував покарання за злочини, пов’язані із наркотичними речовинами. Вирішив тікати у село Жуківці, звідки родом, кинути автомобіль та податися подалі від цих місць. Та не так сталося, як бажалося. Водія було доставлено в райвідділ міліції, автомобіль поставлено на арештмайданчик. Постраждалий чоловік знаходиться у реанімації, перебуваючи у комі. Лікарі оцінюють його стан, як край важкий і не роблять оптимістичних прогнозів.

По даному факту порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України.

Хочеться застерегти деяких водіїв від пагубної звички – полишати місце ДТП. Як свідчить статистика, такі злочини неодмінно розкриваються. З початку року в області сталася 26 ДТП, винуватці яких втекли з місця скоєного, 24 з них розшукано. Під час цих автопригод 5 людей загинули, а 21 отримали травми різного ступеня важкості. Такими діями водії викликають ще більшу підозру і значно обтяжують свою провину. Не кажучи вже про те, що самі позбавляють себе можливості об’єктивної фіксації обставин, які можливо, були б корисними при визначені винуватця ДТП.


Переглядів: 3405
Поширень: 0