Про ефективне використання внутрішньогосподарських меліоративних систем зрошуваного землеробства йшлося під час наради, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан 16 грудня з головами райдержадміністрацій, районних рад, начальниками міжрайонних управлінь водного господарства та керівниками обласних управлінь і служб.

Як зазначив Іван Мовчан, в процесі реорганізації колективних сільськогосподарських підприємств та розпаювання меліорованих земель, основні меліоративні фонди були передані на баланс підприємств-правонаступників, а у деяких випадках взагалі залишились без власника, що призвело до часткового руйнування і пограбування об’єктів внутрішньогосподарської меліоративної мережі та несталої роботи міжгосподарських державних систем, які забезпечують подачу води у внутрішньогосподарську мережу.

За його словами міжгосподарські та внутрішньогосподарські меліоративні системи є технологічно цілісною інженерною інфраструктурою і для того, щоб цей комплекс ефективно працював і виконував свої функції в нього має бути один господар. З цих міркувань внутрішньогосподарські меліоративні системи будуть передані структурному підрозділу Басейнового управління водними ресурсами р. Південний Буг.

Для своєчасної передачі з комунальної в державну власність об’єктів інженерної інфраструктури внутрішньогосподарських систем Іван Мовчан дав доручення головам райдержадміністрацій та районних рад провести робочі наради із залученням сільських голів, землевпорядників та сільгосптоваровиробників, що використовують землі, на яких розташована інженерна інфраструктура внутрішньогосподарських систем, а також працівників відділу земельних ресурсів. А також проаналізувати матеріали проведеної у вересні цього року інвентаризації зрошуваних земель, при необхідності уточнити перелік об’єктів, що будуть передані до державної власності та ті, що підлягають списанню та до 28 грудня поточного року і надати в БУВР р. Південного Бугу пропозиції щодо прийняття на сесіях районних рад відповідних рішень про передачу з комунальної до державної власності об’єктів інженерної інфраструктури внутрішньогосподарських мереж зрошуваного землеробства, а також проект програми розвитку меліорації в господарствах району, окремим розділом якої має бути реконструкція та відновлення роботи наявних в районі меліоративних систем зрошуваного землеробства із зазначенням необхідних на ці цілі обсягів коштів.


Переглядів: 2808
Поширень: 0