Вчора до Чернівецької центральної районної лікарні бригадою лікарів «швидкої допомоги» був госпіталізований учень 6 класу, житель одного з сіл району, який постраждав від вибуху петарди. Небезпечний піротехнічний засіб вибухнув у руках дитини. Внаслідок чого хлопчику відірвало фалангу пальця на правій руці. Все сталося у будинку, де мешкає дитина.

У момент трагедії хлопчик був дома разом з матір’ю. 33-річна жінка на кухні готувала їсти, а дитина гралася у кімнаті, як раптом пролунав вибух. Зі слів постраждалого хлопчика, петарду, довжиною близько 3 сантиметрів, він знайшов ще у минулому році, коли гуляв біля місцевої річки. Вибуховий виріб він приніс додому та сховав у кімнаті. Матері про це він нічого не сказав. Напередодні новорічних свят школяр згадав про минулорічну знахідку та вирішив дізнатися, що знаходиться у ній всередині. Коли матір на кухні була зайнята приготуванням їжі, дитина почала розбирати петарду, внаслідок чого стався вибух. Так, дитяча цікавість обернулася для хлопчика каліцтвом.

Новорічні свята ще не розпочалися, а на Вінниччині це вже другий випадок, коли калічаться люди від вибуху петарди. Нещодавно у Тульчинському районі 52-річний чоловік вирішив розібрати петарду, від вибуху якої залишився без пальця.

Працівники міліції вкотре звертаються до громадян, які купують піротехнічні засоби, бути обачними під час їх використання. Необхідно пам’ятати - це вибухові пристрої, які завжди містять у собі небезпеку для себе, і для оточуючих. Люди, а особливо діти, які купують та використовують небезпечні забавки, можуть отримати не лише травми, опіки, каліцтва, а й загинути. В минулому році через нехтування правилами безпеки під час використання піротехніки на території України загинуло троє людей.

За словами начальника відділу дозвільної служби та ліцензування УМВС України у Вінницькій області Ігоря Ковалика, в цьому році на ринках області працівниками міліції було вилучено 9,5 тисяч одиниць несертифікованої піротехнічної продукції. Підприємців-порушників було притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів (ст.195-6 КУпАП). Санкція статті передбачає накладання штрафу в розмірі від 500 гривень. За повторне правопорушення – 1700 гривень з конфіскацією предметів торгівлі. Були складені адмінпротоколи на 21 особу за ст.173 КУпАП «Дрібне хуліганство». Дані громадяни кидали під ноги перехожим петарди.


Переглядів: 3476
Поширень: 0