Щопонеділкова нарада, що відбулася 16 січня за головуванням Миколи Джиги ознаменувалася широким спектром питань, які обговорив голова облдержадміністрації із присутніми — головою обласної Ради, заступниками, керівниками окремих управлінь. Географія тем широка: від пріоритетної для області медичної реформи до необхідності збільшити кількісно дошкільні навчальні заклади.

Цього дня прозвучала з вуст регіонального керівника головна теза: «В області мають реально, а не на папері працювати щонайменше 10 програм, які б покращили найважливіші сфери життя нашої області».

Основне за словами Миколи Джиги це програма розвитку тваринництва, реконструкція ферм, збільшення поголів’я тварин, виробництво молока, тощо.

Нажаль, молочні ріки несповна течуть встановленими владою берегами. Заготівля молока і надалі відбувається “стихійно”. Як відзначив Микола Джига працюють не усі молокоприймальні пункти та існує тіньовий оберт.

Серед інших пріоритетів влади — розвиток складських приміщень, будівництво елеваторів, енергозберігаючі технології. На розвиток останніх в затвердженому бюджеті передбачено цьогоріч 5 млн. грн. А ще немає меж вдосконаленню в області для лікувальної галузі, зокрема її первинної ланки.

«Я багато цього року звертатиму увагу на ФАПи та сільські амбулаторії...” - наголосив Микола Джига.

Ще одним з основних пріоритетів голова облдержадміністрації відзначив розвиток інфраструктури шкіл та дошкільних закладів. Сьогодні велику роботу в області проведено в плані підвезення дітей до навчальних закладів. 2011-го держава виділила 13 автобусів. Окрім цього область самостійно планує закупити приблизно стільки ж автобусів.

Підводячи підсумки наради голова акцентував увагу присутніх на основному пріоритеті та завданні влади – здоровому способі життя. Здоровий спосіб життя має стати метою для кожного вінничанина. Адже лише здорова людина може збудувати здорову родину та міцну державу.


Переглядів: 3219
Поширень: 0