7 – березня близько 8 години ранку на телефон чергової частини Іллінецького райвідділу міліції зателефонував невідомий, який повідомив про закладену вибухівку в одній з міських шкіл. У райцентрі знаходиться три загально–освітні школи і відповідно в усіх трьох приміщеннях фахівці вибухотехнічної служби НДЕКЦ УМВС проводили детальне обстеження.

Як повідомив начальник Іллінецького райвідділу міліції Володимир Гомон, під час обстеження навчальних закладів та прилеглої території будь-яких вибухових пристроїв чи небезпечних предметів правоохоронці не виявили. У цей день в школах було заплановане святкування 8 Березня. Дітей та батьків, які прийшли на свято, працівники міліції змушені були евакуювати.

Незабаром правоохоронці встановили підозрювану особу, яка зробила хибне повідомлення. Хуліганські дії, як з’ясувалося, вчинив місцевий 9 – річний хлопчик. Зі слів підлітка, його надихнув телевізійний сюжет про хибне замінування, який він побачив на одному з центральних каналів. Наразі з батьками підлітка працівники міліції провели профілактичну бесіду.

За даним фактом порушили кримінальну справу, передбачену ст. 259 Кримінального кодексу (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками), але, враховуючи те, що кримінальна відповідальність за такий злочин наступає з 16 років, відповідальність понесуть батьки підлітка, яким доведеться відшкодувати завдані збитки.



Переглядів: 3606
Поширень: 0