Двоє дівчат, 2011 та 2009 року народження, були доставлені каретою швидкої допомоги до районної лікарні в м. Могилів-Подільській. Діти постраждали внаслідок отруєння продуктами горіння.

Пожежа виникла близько 11 години 8 березня у житловому будинку у селі Серебрія Могилів-Подільського району. За словами матері, вона вибігла на декілька хвилин до сусідки за свіжим молоком для дітей. Коли ж повернулась то побачила, що з дитячої кімнати йде дим. Жінка сама винесла дітей, а гасити пожежу вже допомогли сусіди.

Скориставшись відсутністю мами старша донька знайшла сірники та, розмістившись на своєму ліжку, почала забавлятися зі своєю знахідкою. Спочатку спалахнула постіль, потім вогонь перекинувся на домашні речі, і тільки завдяки своєчасному поверненню матері вдалось уникнути дитячих жертв…

Фахівці служби наглядово-профілактичного обслуговування Могилів-Подільського району Управління Держтехногенбезпеки у Вінницькій області офіційно зареєстрували факт пожежі та офіційну причину — дитячі пустощі з вогнем, однак є факти на які хочеться звернути увагу батьків: трьохрічна дитина знала, де у будинку зберігаються сірники, і змогла самостійно до них дістатися; діти знаходились на самоті нетривалий час, якого вистачило, щоб вогонь зумів знищити телевізор, меблі та інше домашнє майно.

Так, основною причиною хотілось би назвати саме недбалість дорослих, яка і призвела до виникнення пожежі.

Молодша донька перебуває з мамою на стаціонарному лікуванні у дитячому відділенні Могилів-Подільського МТМО, її здоров’я у безпеці, старша дівчинка вже виписана з лікарні.



Переглядів: 3455
Поширень: 0