Нарешті визначена головна причина низьких ціна на молоко у Вінницькій області — це зговір виробників молока. Про це сьогодні сказав на робочій нараді на тему регулювання цін на молоко перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан.

- Сьогоднішні виступи членів наради висвітлили нам основну проблему на ринку молока — це наявність зговору учасників ринку щодо рівня заготівельних цін на молоко,- сказав заступник губернатора

Раніше обласна рада називала головними винуватцями низьких закупівельних цін на молоко — посередників. Але як з’ясувалось під час наради, незалежних посередників на ринку молока майже не залишилось, а існуючі заготівельні команди представляють інтереси заводів.

Нагадаємо, ситуація із цінами на молоко різко погіршилась в кінці лютого. Якщо на початок року середня ціна на молоко для населення у Вінницькій була 3 грн -2.50 грн., то зараз вона складає від 2.30грн до 1.80 грн. за літр. Ціна молока та молочної продукції при цьому не знизилась. 6 березня заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан дав доручення спеціально створеній робочій групі проаналізувати ситуацію на ринку молока і внести свої пропозиції щодо врегулювання цін.



Переглядів: 3845
Поширень: 0