Протягом січня – лютого 2012 р. фахівці Держфінінспекції у Вінницькій області забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 13,6 млн. грн. З них – 1,9 млн. грн. становлять надходження до бюджетів, бюджетних установ, підприємств, організацій, а також виплати фізичним особам.

За результатами контрольних заходів керівники місцевих органів влади, підприємств, установ, організацій прийняли 78 управлінських рішень.

У 33 випадках до об’єктів, на яких виявлені порушення бюджетного законодавства, застосовані фінансові санкції. Зокрема, 14 установам, підприємствам, організаціям зменшені бюджетні асигнування на загальну суму майже 1,2 млн. грн.

Під час ревізії відділу освіти Хмільницької райдержадміністрації завдяки діям ревізорів вдалося забезпечити відшкодування порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму понад 1 млн. грн. Так, посадові особи відділу освіти, за відсутності відповідного рішення Хмільницької районної ради, незаконно списали з балансу основних засобів та безоплатно передали п’ятьом сільським радам будівлі чотирьох шкіл, котельню, артезіанську свердловину, приміщення їдальні тощо, загальна балансова вартість яких — понад 673 тис. грн.

Також протягом 2010–2011 рр. установа за нецільовим призначенням використала більш як 314 тис. грн.

Оскільки підрядники завищили вартість та обсяги виконаних ремонтних робіт, а також через надмірне відшкодування перевізникам витрат із підвезення учнів до шкіл, відділ освіти безпідставно витратив ще понад 31 тис. грн.

Окрім того, ревізори виявили порушення під час нарахування та виплати заробітної плати, покриття витрат спеціального фонду кошторису за рахунок загального, понаднормове списання продуктів харчування тощо – всього на загальну суму майже 87 тис. грн.

Ще до завершення контрольного заходу майже всі зазначені порушення були усунуті. Зокрема, усе майно, незаконно передане сільським радам, повернуте відділу освіти.

За недотримання вимог чинного законодавства на сімох посадових осіб установи складено протоколи про адміністративне правопорушення. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.



Переглядів: 3669
Поширень: 0