Мешканці п\'яти сіл Гайсинського та Тульчинського районів Вінницької області забажали віддати свої 4,5 тис. га ріллі у розпорядження Продовольчій Кампанії «Зоря Поділля», яка входить до холдінгу «Укрпромінвест» під керівництвом Олексія Порошенка.

Про це повідомив директор «Зорі Поділля» Анатолій Шульга.

До такого кроку власники земельних паїв підштовхнула діяльність теперішнього орендаря, який, за словами селян, «не ефективно використовує землю, не дбає про розвиток соціальної сфери життя села». Ну а вирішальним фактором, чому вінницькі селяни обрали «Зорю Поділля» стали виплати цієї компанії за орендовані паї.

Як повідомив Анатолій Шульга, за останні два роки власники земельних ділянок, які надали свої паї у користування продкампанії, за 1 га своїх наділів отримують у грошовій формі 760 грн.. Зросли й виплати за 1 га в натуральній формі з 3 - до 5 центнерів зерна.

Селяни пояснили, що «Зоря Поділля» запропонувало одні з найбільш вигідних умов щодо розміру виплати орендної плати за користування земельними ділянками (паями), умови отримання за пільговими цінами цукру, жому, послуг по обробітку присадибних ділянок, відповідні соціальні програми розвитку села, - пояснила свій вибір орендодавець з села Бондурівка Немирівського району Галина Чеги.

Довідка

До складу Продовольчої компанії «Зоря Поділля» входить Гайсинський цукрозавод, 10 агроформувань в Гайсинському, Теплицькому, Немирівському районах та 1 - в Христинівському районі Черкаської області, які обробляють близько 35,56 тис. га сільськогосподарських угідь.



Переглядів: 4479
Поширень: 0