Підводні спиртоводи контрабандистів на Дністрі обговорювали вінницькі силовикиМіжвідомча нарада з питань протидії протиправній діяльності на державному кордоні України в межах Вінницької області під керівництвом голови облдержадміністрації Миколи Джиги відбулася у понеділок, 9 квітня. У нараді взяли участь представники Державної прикордонної служби України, прокуратури Вінницької області, обласного управління Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України у Вінницькій області, державної податкової адміністрації України у Вінницькій області, Державної митної служби України, представники територіальних органів міністерств та відомств України, відділів апарату облдержадміністрації.

Метою проведення наради було покращення стану протидії протиправній діяльності на державному кордоні в межах області. Під час засідання були відпрацьовані практичні аспекти попередження протиправної діяльності на державному кордоні України на території Вінницької області. На нараді було розглянуто питання протидії нелегальній міграції на кордоні, проведення спільних заходів, спрямованих на запобігання контрабанди зброї, боєприпасів, отруйних, сильнодіючих, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів та предметів, що мають культурну та історичну цінність, боротьби із незаконним обігом алкогольної та тютюнової продукції, попередження утворення каналів контрабанди наркотичних засобів тощо.

Про стан криміногенної обстановки та додаткові заходи щодо протидії протиправній діяльності на державному кордоні в межах Вінницької області доповів начальник Могилів-Подільського прикордонного загону Держприкордонслужби України Сергій Сухий.

У обговоренні питання про спільні заходи з протидії протиправній діяльності на державному кордоні взяли участь: прокурор Вінницької області О.Мрихин, начальник управління державної міграційної служби України у Вінницькій області Б.Наливайко, начальник управління Служби безпеки України у Вінницькій області генерал-майор С.Ратієв, начальник управління Міністерства внутрішніх справ України у Вінницькій області В.Нонік, голова державної податкової адміністрації І.Зленко, начальник Вінницької митниці Г.Федик, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Ю.Мельник та представники Державної прикордонної служби України – заступник начальника Південного регіонального управління з оперативно-розшукової роботи, генерал майор В.Горожанкін, перший заступник начальника Західного регіонального управління – начальник штабу, полковник І.Андрусик. Вони підвели підсумки спільної роботи та частково проаналізували ефективність спільних заходів з протидії протиправній діяльності на державному кордоні.

Нарада констатувала, що спільні заходи правоохоронних органів Вінницької області по протидії протиправній діяльності на державному кордоні, проведені упродовж 2011 р. та 1 кварталу 2012 р. дали позитивний результат, але з урахуванням реалій сьогодення і особливо підготовки Держави до проведення «Євро 2012», потребують подальшої активізації.

Голова облдержадміністрації Микола Джига підвів підсумки наради та доручив силовим структурам більш ретельно і уважно працювати над проблемою протидії протиправній діяльності на державному кордоні в межах Вінницької області.

Для довідки:
Загальна протяжність державного кордону України в межах Вінницької області – 190, 703 км, річкова – 141, 200 км; сухопутна – 49, 503 км. Охорона державного кордону здійснюється у 4 контрольованих прикордонних районах (Могилів-Подільський, Ямпільський, Крижопільський та Піщанський райони). Охорону державного кордону здійснює Могилів-Подільський прикордонний загін у складі 7 відділів прикордонної служби та 1 прикордонної застави.
За результатами протидії нелегальній міграції в І кварталі 2012 р.: відмовлено в пропуску через державний кордон у зв’язку з недотриманням умов в’їзду на територію України – 1 громадянину Грузії, 2 громадянам Узбекистану та 38 громадянам Молдови. Заборонено в’їзд в Україну у двох випадках. Затримано 28 громадян за спроби незаконного перетинання державного кордону. Притягнуто до відповідальності за порушення правил перебування на території України 142 іноземця.
За результатами спільної протидії контрабанді наркотичних засобів в одному випадку направлено матеріали в порядку ст.97. КПК за ознаками злочину, передбаченого ст.305 ККУ. Правоохоронними органами порушено 10 кримінальних справ (ст.305,307,309 ККУ) 1 особу притягнуто до кримінальної відповідальності за ч.2 ст.305 ККУ. В цілому в результаті спільної діяльності по запобіганню контрабанді виявлено в 12 випадках 3 кг 425 г наркотичних засобів, 1 одиницю зброї, у двох випадках 123 предмета культурної та історичної цінності. В одному випадку – 4 засоби негласного отримання інформації.
За результатами спільної діяльності в І кварталі 2012 р. виявлено: вино-горілчаних виробів – 11 453 л на суму 777 939 грн; тютюнових виробів – 5 845 п. на суму 18 282 грн; товарів народного вжитку на суму 106 750 грн. Вилучено 2 автомобіля на суму 172 000 грн. В цілому припинено 115 випадків незаконного переміщення товарів – на загальну суму 1 112 819 грн.



Переглядів: 4162
Поширень: 0