Природний заказник місцевого значення може з’явитися на межі Барського та Муровано-Куриловецького районів, повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради.

Так звана «Долина ірисів», до якої трохи більше 100 кілометрів від Вінниці, розкинулася майже на 10 гектарах між селами Долиняни, Снітків та Супівка. Вид дикоростучих квітів півник болотяний росте у цій місцині вже багато років, однак цікавість туристів вона почала привертати тільки нещодавно.

Як повідомив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області Володимир Крисько, іриси у долині не є рідкісним видом рослин і не занесені до Червоної книги, але ареал їх розповсюдження є унікальним.

– Ми будемо порушувати питання про створення на цьому місці природного заказника місцевого значення, – зазначив Володимир Крисько.

Голова обласної Ради Сергій Татусяк підтвердив, що є всі підстави зробити «Долину ірисів» заповідною зоною. Крім того, голова підкреслив, що вже сьогодні, не чекаючи офіційного створення заказника, необхідно вжити заходів, аби туристи не виривали квіти.



Переглядів: 9361
Поширень: 0