Із 19 дитячих оздоровчих закладів, санаторіїв та баз відпочинку області 11 не повністю готові приймати дітей на відпочинок, повідомляє прес-служба теруправління Держгірпромнагляду у Вінницькій області, перевірками якого було виявлено понад сто порушень.

Упродовж травня інспектори теруправління перевірили придатність споруд для перебування в них дітей, стан території та санітарно-побутових приміщень, спортивних майданчиків, місць купання, а також провели профілактичні лабораторні виміри, провели перевірку стану безпеки електроустановок харчоблоків і бойлерних, душових кімнат, тощо.

Під час проведених перевірок було встановлено, що в багатьох дитячих оздоровчих закладах стан безпеки та охорони праці ще не приведений у відповідність вимогам нормативно-правових актів з питань охорони праці. А відтак, призупинена експлуатація 11 об’єктів та виконання робіт, які створювали загрозу життю і здоров’ю працівників та відпочиваючих.

Так, в таборах «Сосновий бір» та «Колос», с. Ободівка Тростянецького району – призупинено використання електрообладнання.

В таборі «Мрія» смт. Крижопіль – призупинено виконання робіт підвищеної небезпеки.

В таборах «Мрія» смт. Крижопіль, «Фортуна», с. Митки Барського району, «Подільський Артек» м. Ладижин – призупинено використання електроінструменту.

Відсторонені від виконання робіт працівники без проведення інструктажів та перевірки знань з питань охорони праці в таборах «Пролісок» с. Йосипівка Козятинського району, «Ювілейний» Степашки Гайсинського району, «Зелена діброва» м. Крижопіль, Ямпільському таборі «Світанок», дитячому санаторії «Сокілець».

Відсторонені від виконання робіт працівники, що не пройшли медичні огляди в таборі «Казкова долина» смт. Літин.

У таборі «Маяк» с. Селище Тиврівського району не дотримуються вимоги Правил охорони життя людей на водних об’єктах, а саме не встановлені буйки та огороджувальна сітка.

Не обрізані сухі завислі гілки на території таборів «Шаргородський дитячий оздоровчий комплекс ім. Загурного» с. Клекотин Шаргородського району.

Керівникам дитячих оздоровчих закладів, санаторіїв та баз відпочинку запропоновано до початку оздоровчого сезону усунути порушення, вказані в приписах державних інспекторів. Дозвіл на експлуатацію об’єктів, які були заборонені під час перевірки оздоровчих закладів, буде надано теруправлінням після повного усунення виявлених порушень та надання письмового повідомлення.

Керівництво та працівники дитячих оздоровчих таборів Вінниччини ведуть роботи по усуненню виявлених порушень та приводять табори у належний стан аби убезпечити в них перебування відпочиваючих та персоналу.



Переглядів: 4881
Поширень: 0