- Ознайомившись із наявною податковою інформацією, зокрема, актом перевірки та іншими доданими до нього матеріалами, Сергій Назаренко, заступник начальника відділу управління податкового контролю фізичних осіб податкової служби України дійшов висновку, що при визначенні об’єкту оподаткування, тобто оподаткованого доходу фізичної особи-підприємця були безпідставно враховані витрати понесені із здійсненням діяльності. Тобто належним чином не було доведено зв’язок понесених витрат із отриманим доходом. Дії працівників Могилів-Подільської інспекції так і інших осіб, які брали участь у перевірці правомірні, а визначені за результатами перевірки суми такими, що підлягають стягенню у повному обсязі.

А почалося все з того, що податкова вирішила перевірити, як веде свій бізнес власник кондитерського дому «Вацак», внаслідок чого нарахували 5,4 мільйонів податкових стягнень. Більше того підприємцю приписують і майно, якого за його словами в нього немає і не було.

- БМВ «Х-6» я придбав у 2009 році і це не стосувалось перевірки, - розповідає Геннадій Вацак, власник кондитерського дому «Вацак». «Мазератті» я знаю, марка дуже хороша і мені хотілось би її мати. Але в даній ситуації її не було, не має і не знаю, звідки ці чутки про «Мазератті». «Хаммер» таки да, була машина, але вже більше року, скажімо так, у мене її не має.

Підприємець запевняє, що податки його підприємство сплачує регулярно.

Протягом останнього року ми сплатили біля 260-280 тисяч гривень, повідомив Генадій Вацак.

Три години тривали слухання і рішення прийняте. Але не на користь підприємця. Суд постановив виплатити 5млн.400тис. грн. бюджетних нарахувань.

- Судовим рішенням, звичайно, як представник, задоволений, - говорить Павло Роздобудько, заступник начальника управління правової роботи ДПС у Вінницькій області.  Палеміка була досить жорсткою, опоненти мали свої аргументи, ми – свої. І кожен відстоював свою позицію.

Підприємець Вацак має повне право оскаржувати рішення суду, але чи буде він це робити покаже час.

- Не буду коментувати рішення суду, оскільки сьогодні була проголошена тільки вступна та результативна його частина - говорить Леонід Марцинковський, представник позивача (Геннадія Вацака) у суді. Саме із яких підстав виходив суд, відмовляючи в наших позовних вимог, буде видно, як буде надане рішення в повному обсязі. З огляду на якість складання акту перевірки та документів, які в ньому зазначені, та ту відсутність доказів з боку податкової, яка ніяким чином не обгрунтувала під час судового розгляду правомірність донарахувань, я більш ніж упевнений, що апеляцію ми все ж таки подавати будемо.


Переглядів: 15720
Поширень: 0