Умови роботи на ринку молока області будуть для всіх однакові і в цьому наша позиція залишатиметься незмінною, - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан під час чергового засідання робочої групи по вивченню цінової ситуації та виявленню посередницьких структур на ринку молока області, яке відбулось 6 червня.

Кожен член групи прозвітував про проведену роботу у даному напрямку. Слід зазначити, що певні позитивні зрушення вже є. Більшість молокопереробних підприємств, що працюють на території області підвищили ціну закупівлі молока до 2 - 2,6 грн.

Покращилась також ситуація щодо облаштування та відповідності усім нормам молокоприймальних пунктів. Головний лікар Вінницької обласної санітарно-епідеміологічної станції Валентина Зайцева, повідомила, якщо раніше понад 50% молокоприймальних пунктів області не відповідали належним нормам, то зараз ця цифра складає біля 24%.

Поряд з певними досягненнями у даному напрямку проблем ще чимало.

Тому Іван Мовчан дав доручення відповідним керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів виконавчої влади області посилити роботу у даному напрямку. Він наголосив: «Умови роботи на ринку молока області є для всіх однакові і в цьому позиція влади залишатиметься незмінною. А посередники, які намагаються дисбалансувати цінову політику в регіоні будуть витіснені. І влада для цього докладе максимум зусиль».



Переглядів: 3838
Поширень: 0