Орелі – гойдалка або колиска, в якій плекалася дитина від перших днів свого народження. А ще так назвали Всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль його організатори Український центр народної культури «Музей Івана Гончара» та продюсерська агенція Etno Sound.

Учасники фестивалю "Орелі"Всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль «Орелі», який був заснований у 2008 році, є унікальним заходом в культурно-виховному просторі України, що поєднує в собі мистецькі, оздоровчі, музичні, екологічні, освітні, виставкові та інші культурно-розважальні і культурно-просвітницькі програми.

Цього року в дні Зелених Свят вже втретє учасники зразкового фольклорного колективу «Цвіт папороті» (керівник, заслужений працівник культури України Людмила Мазуренко) з с.Соболівки Теплицького району на запрошення Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» взяли участь у V Всеукраїнському дитячому фольклорному фестивалі «Орелі». Свято відбулося на території Національного музею народної архітектури та побуту України в с. Пирогів, що під Києвом.

Дійства фестивалю розпочалися зі святкової ходи у вишиванках і національних костюмах кожного регіону учасників і гостей до Кремпового колеса і Співочого поля музею. Казкову і теплу атмосферу фестивалю створили унікальні дитячі фольклорні колективи з різних куточків України – Полісся, Поділля, Слобожанщини, Наддніпрянщини, Гуцульщини, Закарпаття, а також гурт із міста Попрад (Словаччина). Виступи «Цвіту папороті», який представляв Вінницьку область, супроводжували гучні овації. Глядачі були приємно вражені дитячою майстерністю, артистизмом, високим рівнем виконання автентики Подільського краю.

Враження від поїздки залишилися неповторні! Діти побували на літургії в Успе́нській Ки́єво-Пече́рській ла́врі — одній з найбільших православних святинь України, визначній пам\'ятці історії та архітектури, мали змогу помилуватися Хрещатиком, чарівністю його фонтанів.

За чотири роки діяльності фестивалю до участі у ньому долучились близько 100 дитячих фольклорних гуртів з різних регіонів України, більше 150 майстрів народної творчості, 1000 дітей разом із батьками стали учасниками конкурсів малюнків, великодньої та різдвяної атрибутики, більше 20 000 осіб відвідали заходи Фестивалю.



Переглядів: 5890
Поширень: 0