Метою даного проекту є передача досвіду пілотної громади с.Северинівка шляхом виготовлення кейсу – історія успіху; відеофільм та електронний каталог по кращим практикам Енергоефективності в с.Северинівка та проведення одноденних навчально-демонстраційних семінарів на основі наявного Навчально-демонстраційного Центру Енергоефективності в сільських територіях. Освітні семінари для громадських організацій та активістів будуть сприяти підвищенню інформованості та знань про енергоефективні технології шляхом розповсюдження інформації (навчально-демонстраційний семінар). Виготовлені кейси (відеофільм та електронний каталог Енергоефективних практик) будуть поширюватись серед учасників семінару, розсилатись по Обласним Радам та на запит Селищним Радам.

Левченко Олег –експерт з інституційного розвитку громад зазначив: «Економічна криза стала серйозним викликом для сільської місцевості в Україну. Мізерні місцеві бюджети використовуються для опалення адміністративних будівель та цього недостатньо для розвитку регіонів і вирішення проблем, які вони мають. Більш того, рівень управління та рівень знань про технології використання поновлюваних джерел дуже низький, люди просто не знають про велику потенційну енергію в сільському господарському секторі.

Також серед проблем, зокрема, низький рівень енергетичної освіти; відсутність впроваджуючих структур; обмежений доступ до фінансів та нестача позитивного прикладу енергоефективних проектів на селі.

"Енергоефективні село» є першим українським проектом, який покликаний вирішувати енергетичні проблеми в сільській місцевості. Проект був успішно запущений в Северинівці, село у Вінницькій області. Проект уже реалізований, і нашою метою є показати реальні можливості для використання поновлюваних джерел енергії, як вітряні млини, біогаз, біодизель, біопаливо в сільських районах по всій Україні».

Крижанівських Олександр – експерт з енергоефективних технологій зазначив: «Ідея створення енергонезалежного села виникла в процесі тісної співпраці Северинівської громади та ГО «Подільська агенція регіонального розвитку». З того часу спільними зусиллями нам вдалося реалізувати чимало проектів повязаних з енергоефективними технологіями. В рамках проекту заплановані навчально-демонстраційні поїздки до Северинівки і ми запрошуємо до участі представників громадськості та місцевих органів врядування до участі. Учасникам буде продемонстровано такі енергоощадні об’єкти:

  • Центр енергоефективності;
  • сільська рада (піролізний котел);
  • дитячий садок (піролізний котел);
  • паливний двір (біодизельна установка, щиподробильна машина);
  • вітроводопідйомна установка.
  • лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини (тепловий насос із горизонтальним зовнішнім теплообмінником і системою теплої підлоги всередині);
  • комунальний спортивний комплекс (піролізний котел, вітрогенератор, вакуумний сонячний колектор)».

Детально про програму “Громадянське суспільство та належне врядування”
http://www.irf.ua


Переглядів: 3098
Поширень: 0