Зустріч Івана Мовчана з головами Немирівської та Іллінецької райдержадміністраціїНаголосив перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан під час робочої зустрічі з головами Немирівської, Іллінецької райдержадміністрацій, головами сільських рад тих територій, де має бути проведений газопровід, а також керівників відповідних служб, які опікуються питаннями газифікації.

Під час робочої поїздки Івана Мовчана, яка відбулась 6 червня до Іллінецького району виникло гостро питання щодо завершення проведення газопроводу в смт Дашів Іллінецького району та прилеглих населених пунктів Немирівського району.

Проведення даного газопроводу забезпечить газифікацію 5 населених пунктів Немирівського району (Джуринці, Юрківці, Рубіжне, Осетинці, Нижня Кропивна) та 12 сіл Іллінецького району (Дашів, Кальник, Шабельна, Білки, Привільне, Василівка, Купчинці, Яструбині, Криштопівка, Вербівка, Копіївка, Іванівка). Відповідно до технічної можливості проектної потужності другою чергою передбачено газифікацію ще 7 населених пунктів Іллінецького району.

На даний час завершені проектні роботи по частині газопроводу територією Іллінецького району, вартість яких складає 148 тис. грн. Проектування газопроводу по території Немирівського району ще досі не виконане, оскільки кошти у розмірі 112, 2 тис. грн., що необхідні для цього, на разі відсутні. Проблему становить невелика кількість населення у селах Немирівського району, з якого значний відсоток припадає на людей похилого віку, що не мають можливості оплатити будівництво зазначеної частини газопроводу.

Крім того, виникла проблема погодження трас газопроводів по території с. Юрківці Немирівського району. За технічними умовами по обидва боки газопроводу має бути відведена десятиметрова захисна зона, а в даному населеному пункті такої можливості немає. Хоча, представники ПАТ «Вінницягаз» запевнили, що інженерне рішення проблеми є, потрібно лише на місці переглянути вибір траси.

Аби зрушити з «мертвої точки» вирішення проблеми, яка безрезультатно обговорюються вже протягом року, Іван Мовчан дав доручення головам Іллінецької і Немирівської райдержадміністрацій протягом тижня особисто домовитися і підписати протокол зобов‘язань, адже люди, які вже рік тому внесли значну суму коштів для виготовлення проектної документації для будівництва газопроводу не повинні залишитися без газифікації.

У свою чергу голова Немирівської райдержадміністрації Петро Михайленко запевнив, що дане питання буде розглянуто на рівні територіальних громад і буде прийняте об‘єктивне його рішення.
Координатором переговорів став начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Руслан Слюсаренко.
 



Переглядів: 4998
Поширень: 0