Оглянути ймовірні приміщення для облаштування майбутнього соціального закладу приїхала до смт. Вороновиця, що у Вінницькому районі, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова.

Стан соціальної сфери демонструє рівень розвитку країни, тому держава повинна подбати про тих, хто опинився у складних життєвих обставинах. У цьому переконана і обласна влада.

Любов Спірідонова ознайомилась з можливими варіантами приміщень для облаштування центру. Найбільш доцільним було визначено будівлю терапевтичного відділення, яке у зв’язку із реформуванням перемістили на перший поверх нового корпусу Вороновицької дільничної лікарні .

Любов Спірідонова оглядає приміщення для облаштування Центру для бездомних людейДаний заклад виконуватиме дві основні функції — нічне перебування та встановлення реєстрації людей, які не мають даху над головою, – повідомила Любов Спірідонова. Вона також зазначила, що на Вінниччині функціонує 10 інтернатних закладів, де проживають люди, які за різних обставин залишились без власного помешкання. «Така кількість цілком задовольняє потреби області в подібних установах. Але є необхідність у створенні іншого типу закладів»,- зауважила Любов Спірідонова. За її словами, це буде приміщення, де люди у зимовий період зможуть обігрітися, а також, при необхідності, за сприяння працівників закладу поновити документи.

«Особам, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, допоможуть не лише прихистком, а й нададуть юридичну підтримку» - наголосила Любов Спірідонова.

У створенні такого центру очевидні переваги і для громади. Перш за все , це робочі місця неменше як для 12 осіб медперсоналу, де середня заробітна плата близько 2 тисяч. По-друге, усі витрати з обслуговування та утримання комунального центру область бере на себе.

За словами Любові Спірідонової, обласна влада пропонує створити такий заклад у Вороновиці з кількох причин: це і близько до Вінниці, і є відповідні приміщення. «Втім, остаточне рішення за громадою селища», – зауважує Л.Спірідонова. Керівництво та актив селища таку ідею сприйняли позитивно, але остаточне рішення буде прийнято на сході села.

Якщо відповідь місцевої громади буде позитивною, обласна влада вже з вересня розпочне облаштування тут двох закладів — будинку для нічного перебування та центру реєстрації людей без певного місця проживання. На такі цілі в бюджеті вже заплановано 600 тис грн. А щороку такий заклад для Вінниччини обходитиметься майже у 800 тисяч грн.



Переглядів: 4268
Поширень: 0