В одній із Вінницьких газет та на її офіційному сайті надрукована стаття "Протест прокурора в защиту .. пыток".  Прес-служба прокуратури Вінницької області уповноважена повідомити, що факти викладені у цій статті, перекручені та не відповідають дійсності.

Ми повідомляємо, що за даним фактом прокуратура Вінницької області провела перевірку. Встановлено, що 07.03.2012 працівниками Гайсинського РВ УМВС області складено протокол про адміністративне правопорушення відносно Копильського С.М. за ст. 185 КУпАП (злісна непокора вимогам працівників міліції). Між ним та працівниками відділу Державтоінспекції, державної служби охорони (ДСО) Гайсинського РВ УМВС області та громадянином Рублею О.О. виник конфлікт, у ході якого останній наніс тілесні ушкодження Копильському С.М.

Постановою Гайсинського районного суду від 05.06.2012 адміністративну справу відносно Копильського С.М. закрито за відсутністю в його діях складу правопорушення.

21.06.2012 на постанову районного суду прокурором Гайсинського району внесено протест до апеляційного суду Вінницької області, а 05.07.2012 доповнення до нього, зокрема, щодо внесення змін до мотивувальної частини даної постанови щодо виключення помилковою твердження суду, що працівники ДСО не уповноважені забезпечувати охорону громадського порядку їх діяльність регламентована Законом України "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб". Розгляд протесту прокурора призначено на 30.07.2012.

Крім того, 10.04.2012 прокуратурою Вінницької області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень) щодо обставин вищевказаного конфлікту та спричинення тілесних ушкоджень Копильському С.М. За наслідками проведеного досудового слідства 06.07.2012 кримінальну справу відносно працівників міліції закрито на підставі п. 2. ч. 1 ст. 6 КПК України у зв’язку з відсутністю складу злочину.

У той же час, 05.07.2012 прокуратурою Вінницької області порушено кримінальну справу відносно Рублі О.О. за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України, а саме за фактом умисного заподіяння Копильському С.М. легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

Досудове слідство по справі здійснюється Гайсинським РВ УМВС України у Вінницькій області, яка перебуває на контролі прокуратури Вінницької області.



Переглядів: 5375
Поширень: 0