ІІІ Міжнародний хоровий фестиваль ім. Павла Муравського

Вже третій рік поспіль напередодні Дня народження Павла Івановича на Дмитрашківській землі ллється українська пісня у виконанні найкращих хорових колективів з України, Польщі, Росії, Придністров’я. Визнаний маестро українського хорового мистецтва Павло Іванович Муравський - гордість Вінниччини і всієї держави. Павло Муравський - Народний артист, Герой України, лауреат Державної премії ім. Шевченка та міжнародної премії ім. Вернадського, повний кавалер орденів «За заслуги», дійсний член Академії мистецтв України, професор (зараз консультант) Національної музичної академії ім. Чайковського, незмінний керівник хорових капел «Трембіта» і «Думка».

ІІІ Міжнародний хоровий фестиваль ім. Павла Муравського

На захід з різних країн з\'їхались поціновувачі його неповторного таланту, вклонитись метру прийшли і його учні та наслідувачі, а також - численні гості фестивалю. Зал був переповнений шанувальниками П.Муравського. Цього року фестиваль проходив в рамках підготовки до відзначення 200-річчя з Дня народження Т.Г.Шевченка. Присутні послухали відомий шевченківський твір «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні зведеного хору, який налічував близько 200 чоловік, під керівництвом самого Метра – Павла Івановича Муравського. Учасники фестивалю виконували твори Кобзаря.

ІІІ Міжнародний хоровий фестиваль ім. Павла Муравського

Організаторами фестивалю виступили Громадська благодійна організація «Фонд ім.П.Муравського» та Благодійний фонд «Батьківська земля».

Оксана Калетник

- Для мене особисто це – нагода насолодитися чудовими голосами, поринути у глибини співочої творчості нашого народу. Почути рідну пісню для мене все одно, що побувати у дитинстві. Вдвічі приємно, коли це відбудеться в моєму рідному краї, - зазначила Голова правлінні фонду «Батьківська земля» Оксана Калетник. - Окрім того, цей фестиваль надає можливість особисто поспілкуватися з видатними митцями нашого Поділля – людьми, які в своєму серці несуть величну майстерність, які власною душею здатні вмістити багатство народної традиції, втілене у мистецтві хорового співу. Саме в таких самовідданих людей можна навчитися істинному розумінню глибин народної душі. Тому, коли до фонду «Батьківська Земля» звернулися з пропозицією виступити організатором цієї видатної події, я з вдячністю відкликнулася на цю пропозицію. Саме такий ентузіазм я побачила також і в очах всіх, хто приймав участь в організації та проведенні фестивалю.

В рамках фестивалю відвідали Меморіальну садибу-музей видатного земляка, що побудована на місці рідної хати П.Муравського, особисто познайомляться з Метром хорового співу та отримали унікальну нагоду - стали учасниками майстер-класу від Павла Івановича.



Переглядів: 6068
Поширень: 0